Hirdetés

DeepCool és Titan notebookhűtők a nyári kánikula előtt

Még a langyos tavaszi időjárás sem köszöntött be igazán (legalábbis nem idehaza), nem beszélve a várható nyári kánikuláról. A DeepCool és a Titan azonban nem lazsál, így máris piacra dobtak egy-egy asztali notebookhűtőt, amelyekkel hűvösen tarthatjuk forrófejű hordozható gépeinket már most – vagy ha majd igazán eljön az ideje. A két gyártó megoldása kicsit eltérő koncepciót valósít meg a közlemények szerint: a DeepCool inkább a gamer laptopok tulajdonosainak szánja M6 névre keresztelt termékét akár 17"-es méretig, míg a Titan a kevésbé fantáziadús jelölést viselő TTC-G27T hűtője inkább egy univerzális megoldás legfeljebb 15,6"-es notebookok számára.

Az imént említett kategorizálás abban nyilvánul meg, hogy a DeepCool M6 nem csak egy egyszerű, 140 mm átmérőjű ventilátorral operáló állvány, hanem még egy 2.1-es hangrendszert is elbújtattak benne. Ez utóbbi hagyományos 3,5 mm-es jack aljzaton keresztül kapja a jelet, ezenkívül egy négyportos USB hubot is fel tud mutatni, ami viszont csak 2.0-s szabványra épül.


[+] DeepCool M6

A szélgép lapátjai percenként legfeljebb 1100 fordulatot tesznek meg, amihez 47,35 cfm légszállítás és 21 dBA zajkibocsátás társul, de ezek az értékek a hátoldalon található fordulatszám-szabályozó potméterrel befolyásolhatók. Természetesen ennyi funkciót lehetetlenség egyetlen USB portról táplálni, így a DeepCool M6-hoz külső tápellátás dukál.

A Titan TTC-G27T ezzel szemben egy kevésé robusztus, de ergonomikus termék, és csupán egyetlen USB-ről táplálható 140 mm átmérőjű ventilátorral operál, aminek maximális fordulatszáma 800 rpm, légszállítása 64,86 cfm, zajkibocsátása pedig 24,6 dBA. Extrák azonban jelen esetben nincsenek, így ezt figyelembe véve vélhetően nem is lesz túlságosan drága. Árat azonban egyik gyártó sem közölt.


[+] Titan TTC-G27T

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés