Titan TTC-G20TZ ADI notebookállvány

Titan notebookhűtő

Egy igen sokoldalú notebookhűtő került szerkesztőségünkbe a minap: a hűtőiről ismert Titan cég termékeként megjelenő TTC-G20TZ, egészen pontosan ennek /BA, azaz fekete változata.

Hirdetés

Az ADI Dock (Art of Digital Integration) széria tagjaként bemutatkozó eszköz a hűtés mellett dokkoló és portreplikátor szerepet is betölt, hiszen a számítógéphez mindössze egyetlen USB-n csatlakozik, de kapunk általa további négy 2.0-s USB-t, egy D-Subot, egy 10/100-as Ethernet portot, valamint hang ki- és bemeneti aljzatokat is. Jár hozzá egy telepítő CD mintegy 20 MB-nyi tartalommal, használati útmutató magyar nyelven is, valamint egy tápegység és egy USB kábel.

A megszokott, lapos notebook-hűtőkkel ellentétben a Titané elég meredek helyzetben tartja a laptopot, így a képernyő a szemben ülő felhasználóval szemmagasságba, a mellette lévő kiegészítő monitorral pedig egy magasságba kerül, így kényelmesebbé is teszi a használatot. Persze ilyenkor szükség lesz a külön billentyűzetre és egérre is, mivel ugyebár a gépelés elég körülményes lenne ebben a pózban. Persze ezt nem is várták el a tervezők, ezért is a sok USB port. A TTC-G20TZ-re tehát ráköthetjük a külső megjelenítőt, a hálózatot, a perifériákat, a mikrofont és a fülhallgatót, a notebookra pedig mindössze egyetlen USB kerül, így távozáskor csupán ezt kell eltávolítani belőle a kábeldzsungel helyett.

Notebookból egyébként a weboldal szerint legfeljebb 14"-es méretűt ajánlott rátenni, bár a dobozában található magyar nyelvű használati utasítás szerint még a 15"-esek is beleférnek. Véleményünk szerint már a 14"-es is a felső határt súrolja, a dokkolóra helyezéskor kellett kicsit játszani a pontos helyzet megtalálásával, ahol nem dülöngélt és aránylag stabilan megmaradt. Ebből is látszik, hogy netbookokkal jobban járunk.


Így mutat egy 14"-es notebook rajta

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Titan

Azóta történt

Hirdetés