Beatles koncertjegyekből pimpelt lemezjátszó

A Pro-Ject Debut Carbon különleges, limitált példányszámú változata figyelemfelkeltőnek figyelemfelkeltő, de hogy szép-e? Az már jobb kérdés.

A vinyl lemezek iránti érdeklődést egyre több cég kívánja kihasználni, akár úgy is, hogy speciális dizájnnal felturbózott lemezjátszókkal próbálnak bejutni a zenerajongók vagy sznobok pénztárcájába. Közéjük tartozik a Pro-Ject is, amely egy régebbi típusának egyedi külsejű változatával lép színre az Universal Music Group lemezkiadóval együttműködve.

Pro-Ject 1964
Pro-Ject 1964 [+]

A  Debut Carbon Esprit SB-ra épülő 1964 fantázianevű készülék a Beatles rajongóknak készült, hiszen a dizájnját régi, 1962 és 1966 közötti, valódi koncertbelépők felhasználásával alakították ki. Az biztos, hogy a termék figyelemfelkeltő, de lehet, hogy sokan lesznek, akik szerint egy lemezjátszóhoz nem passzol ez a fajta feltűnősködő külső.

Pro-Ject 1964
Pro-Ject 1964 [+]

Ortofon 2M-Red MM hangszedővel és akril tányérral ellátott eredeti modell egyébként Magyarországon is megvásárolható körülbelül 160 000 forintért. A Beatles-féle változatból 2500 darabot dobnak piacra, egyenként 650 eurós (kb. 200 000 forint) áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés