CES 2017: itt vannak az új ThinkPad X1-ek is

Az új év örömére most a ThinkPad X1 családot is megújította a Lenovo, illetve megérkezett a korábban már kiszivárgott Miix 720 is.

Az ultrahordozható ThinkPad X1 sorozat minden tagja megújul 2017 örömére, és az előző generációhoz képest a változások többnyire ugyanazok, amiket a T és L széria kapcsán már láthattunk. Ez természetesen a Kaby Lake megjelenését is magába foglalja, de USB-C/Thunderbolt 3 porttal és bizony ezüst külsővel is találkozhatunk.

ThinkPad X1 Carbon

A csúcsok csúcsát jelentő Carbon 2017-re teljesen megújult, új a ház és új a belső is. Az előbbinél ez azt jelenti, hogy 10 illetve 12 mm-t sikerült széltében és mélységében faragni a gép alapterületéből, így a Lenovo talán okkal mondja azt, hogy a 14 colos kijelzőt végre egy 13 colos testbe tudták belepréselni. Kijelzőből maradt a tavalyi kínálat, azaz FHD vagy QHD felbontású IPS panelek között választhatunk.

A processzor természetesen a Kaby Lake vonalból érkezik, a memória mérete pedig 16 GB-ig növelhető (a RAM típusa viszont LPDDR3 és nem DDR4). Tárhelyként 128 GB és 1 TB közötti SSD-ket választhatunk, PCIe interfésszel, az üzemidő pedig elérheti a 15,5 órát.

Csatlakozóknál a T szériánál már látott módon a Onelink+ és az mDP helyére Thunderbolt 3 kerül, mégpedig rögtön kettő is, ezek mellett pedig marad 2 darab USB-A 3.0, egy HDMI és egy Ethernet port is. Az fekete mellett ezüstben is elérhető 2017-es X1 Carbon megkapja a Windows 10 Signature Editiont és a Precision Touchpad illesztőket is.

Lenovo X1 Carbon - ezüstben is Lenovo X1 Carbon - ezüstben is
Lenovo X1 Carbon - ezüstben is [+]

ThinkPad X1 Yoga

Az átalakítható X1 változatnál a ház maradt alapvetően a tavalyi, a csuklótámaszt és a billentyűzetet azonban áttervezték. Az utóbbi esetében most már nem a billentyűzet kerete emelkedik fel, hogy tablet üzemmódban megvédje a gombokat, hanem a Wave-nek nevezett klaviatúra süllyed be a házba. A hardvert illető újdonságok ugyanazok, mint az X1 Carbon esetében: Kaby Lake, Thunderbolt 3 váltás és ezüst szín, mint opció.

Lenovo X1 Yoga - behúzódó billentyűzet
Lenovo X1 Yoga - behúzódó billentyűzet [+]

ThinkPad X1 Tablet

A táblagép-X1 esetében az újdonságok listája még rövidebb: a kötelező platformváltás (Kaby Lake-re) mellett egyedül a Precision Touchpad és a Windows 10 Signature Edition jelent újat. Bár itt nincs ezüst opció, a billentyűzetes tok a fekete mellett ezüstben és pirosban is megrendelhető lesz majd.

Miix 720

Lenovo X1 Tablet Lenovo X1 Tablet
Lenovo X1 Tablet [+]

A 2 az 1-ben kategória új képviselője a Miix 720, és a Miix 700-at váltja a termékpalettán. A legfontosabb újdonságok között ott van a Kaby Lake, mégpedig ezúttal a „valódi”, 15 Wattos U szériás processzorok képében, tehát szemben az előddel, itt nem Core M CPU-król van szó. Igaz, ezért a zajszinttel fizetünk majd, a plusz hőtermelés miatt ugyanis a Lenovo kénytelen volt aktív hűtéssel is ellátni a gépeket.

Újdonság még idénre a Thunderbolt 3 port, az opcionális infravörös kamera a Windows Hello funkcióhoz, az átvilágított billentyűzet, a Precision Touchpad és a QHD+ (2880x1920 pixeles) felbontású kijelző.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés