Lenovo blog: ilyenek az ezüstszürke ThinkPadek

Nyilván nem az új szín volt az, amit a legjobban szeretnének a ThinkPadek kedvelői, de ha már megkaptuk, megnéztük közelebbről.

Menetrendszerűen jöttek az idei CES-en a hetedik generációs Core i processzorokkal szerelt ThinkPadek. Sőt, a klasszikus vállalati gépeket, tehát a T-s, L-es és X-es modelleket már a főként otthoni felhasználókat célzó, Las Vegas-i show előtt bemutatták, a sivatagban már csak elit ThinkPad X1-eket villantottak. Finom külső újítások és a belső generációváltás mellett a leglátványosabb változtatás az ezüstszürke modellek bevezetése volt. Igaz, hogy ilyen színű ThinkPadek voltak már korábban, például a két évvel ezelőtti, ThinkPad Yoga 14 vagy a tavalyi ThinkPad 13, de most először kapták meg a legkomolyabb szériák is.

ThinkPad X1 Carbon
ThinkPad X1 Carbon [+]

Nem mintha egy új szín lett volna a legfontosabb tétel, amit a ThinkPad rajongók szerettek volna kedvenc gépeiken látni, de ha már megkaptuk, meg is néztük élőben az X1 Carbonon és X1 Yogán. Meg kell vallani, elsőre nagyon furán hatott a világos Thinkpad,  különösen közvetlenül sötét társa mellett. A fekete billentyűzet ellenére a benne csücsülő vörös pöcökegér és a hozzá tartozó jellegzetes gombok miatt azért elég nehéz összetéveszteni egy vállalati HP-vel. A kijelző kerete fekete maradt és oldalt kellemesen vékony, illetve felül sem hagytak több helyet, mint amennyi a kamerának feltétlenül kell.

Valószínűleg emelte volna a prémium érzést, ha a laptop fedelét fémből csinálják meg, de ez a csuklótámaszhoz hasonlóan szénszálas erősítésű műanyag maradt. Tapintása olyan rideg, mint az előző generációs X1 Carbonoknak volt. Viszont az új, sötét X1 Carbon a korábbi csúcs Thinkpadekére jellemző, selymesített bevonatot kapott a fedelére, ez nekünk nagyon tetszett. Szimpatikus megoldás a két kompakt, USB Type-C formátumú Thunderbolt csatlakozó is, amiből az egyik a notebook tápellátását is szolgálja, a másik pedig nagy tudású port replikátorokkal használható akár több külső monitor és gyors adattár meghajtására is.

Lenovo X1 Yoga
ThinkPad X1 Yoga [+]

Az X1 Yogánál nem is az új szín, hanem a brutális vékonyság volt az igazán látványos. Sokkal elegánsabb lett az átdolgozott, behúzódó billentyűzet megoldása a korábbinál, amikor a billentyűzetet körülvevő keret emelkedett ki tablet módba váltáskor. Most az új, Wave fantázianevű klaviatúra süllyed be, ennek köszönhetően a szigetes gombok közti rész és a csuklótámasz a touchpaddel egyetlen összefüggő felület lett. Szubjektíven úgy vagyunk az ezüst elit ThinkPadekkel, hogy az X1 Carbont elfogadnánk az új színnel, a tabletté hajlítható Yogánál viszont maradnánk a sötétnél.

Azóta történt

Előzmények