Creative Sound Blaster Tactic3D Rage headsetek kétféle változatban

A Creative a tegnap bejelentett hangkártyák után most új mikrofonos fejhallgatókat is bemutatott. A Tactic3D headset család a Rage modellekkel bővült, melyek az eddigi termékeknél (Omega és Wrath) valamivel moderáltabb árcédulát kaptak. A vezetékes és vezeték nélküli modellekben közös, hogy valamilyen formában mindegyik USB-n keresztül kapcsolódik a PC-hez vagy Mac-hez – a vezetékes Rage közvetlenül az USB portra, míg a vezeték nélküli variáns a dobozban lévő USB-s wireless transmitter segítségével.


[+]

A két Rage a csatlakozási módokat leszámítva a fő technikai paraméterekben szinte teljesen megegyezik: a hangzásért 50 mm-es, neodímium mágnessel hajtott hangszórók felelnek, melyek 20 Hz-20 kHz-es tartományban dolgoznak, érzékenységük pedig 102 dB/mW. Az impedancia 32 Ohm, de tekintettel arra, hogy meghajtásukat nem a PC saját hangkártya végzi, ennek nem sok jelentősége van. Headset lévén elmaradhatatlan tartozék a mikrofon, ami a kényelem érdekében elválasztható a fejhallgatótól, ha épp használaton kívül van. Szintén lecsatlakoztatható a mellékelt, harisnyázott, 1,8 méteres micro USB-USB összekötő kábel is, amely a vezeték nélküli változathoz is jár, és az akkuk töltésére szolgál – melyek egyébként 16 órán keresztül bírják a gyűrődést egyetlen feltöltéssel.

Ami a külsőt illeti, mindkét modell párnázott SpringSteel fejpánttal, továbbá szintén kényelmes szivaccsal, bőrbevonattal ellátott fülpárnázást kapott. A hangszórókat rejtő fejhallgató házát ellátták az SB Prism RGB LED világítási rendszerrel, ami azt jelenti, hogy a külső borítás színe a játékosok igénye szerint változtatható, és mintegy 16 millió szín közül lehet kiválasztani a számunkra megfelelőt. Akinek ez nem lenne elég, az akár azt is beállíthatja, hogy a fények a megszólaltatott hangzás ütemében és intenzitásával pulzáljanak. Természetesen nem maradt le a hangerőszabályozó potméter és a mikrofon némításra szolgáló gomb sem, ezek szintén a külső burkolaton kaptak helyet.

A Creative saját hangzásjavító megoldásaiból is kijutott egy pár a Rage számára, így például az SXB Surround a 7.1-es virtuális térhangzás megteremtésére törekszik, míg az SXB Bass az erőteljesebb mélyhangokért felelős (és a sor folytatódik: SBX Crystlizer, SBX Dialog Plus, SBX Smart Volume, VoiceFX stb). A Creative Sound Blaster Tactic3D Rage mikrofonos fejhallgató vezeték nélküli változatáért 100 eurót kérnek, míg a vezetékes változat 80 eurót kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés