Creative Inspire T3300 és T6300 hangrendszerek – a leghangosabb családtagok

A Creative asztali számítógépekhez és notebookokhoz ajánlott hangrendszerei már hosszú évek óta a piacon vannak, és a gyártó továbbra is igyekszik tartani a lépést a konkurenciával, ezért a mai napon két új szett érkezését jelentették be. A gyártó állítása szerint az áttervezett belső felépítésnek köszönhetően az újdonságok az Inspire sorozat leghangosabb darabjai, ami alatt azt értik, hogy komolyabb hangerőnél sem kell torzításra számítani.


[+]

Kettejük közül a kisebb az Inspire T3300, nevében az első szám a három komponensre, vagyis 2.1-es felépítésére utal, vagyis a mélynyomó mellett egy sztereó pár felel a közép-felső tartomány megszólaltatásáért. A 86 x 177 x 93 milliméteres szatellitek csatornánként 5,5 wattos teljesítményre képesek, bennük a továbbfejlesztett Creative IFP (Image Focusing Plate) technológia gondoskodik arról, hogy a hangokat megfelelően fókuszálva a tér minél nagyobb részében kiváló élményt biztosítsanak. Azonban a hárombetűs rövidítésekből itt még nem fogytak ki, a DSE (Dual Slot Enclosure) technológia például a nagyobb hangerő és az erőteljesebb basszusok megteremtésében játszik szerepet. A basszust egy 160 x 214 x 243 mm-es láda szolgáltatja, teszi mindezt 16 wattos teljesítménnyel. A teljes rendszer 40 Hz és 20 kHz között képes a hangok reprodukálására. A vezetékes távirányítóval megtámogatott Inspire T3300-ért 69 dollárt kérnek.


[+]

Az Inspire T6300 megjelenése kistestvéréhez nagyon hasonló, azonban a csapat 3 sugárzóval bővült, vagyis ez a szett már az 5.1-es kategóriában indul, ennek megfelelően főleg a térhangzású filmek és játékok szerelmesei állnak a célkeresztben. A szatellitek fizikai mérete mit sem változott, de teljesítményük jelen esetben már egyenként 7 watt. A mélynyomó viszont 175 x 227 x 263 mm-esre hízott, amihez persze nagyobb erő dukál, a specifikáció 22 wattot említ az 5,25”-es, lefelé irányuló meghajtóval kapcsolatban. Minden más tekintetben a T6300 a T3300 technológiai tulajdonságaival rendelkezik. A természetesen csak analóg 5.1-es bemenettel rendelkező Creative Inspire T6300 vételára 109 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés