7 mm vékony, portok nélküli notebookot villantott a Craob

Az új gépről egyelőre csak renderképeket láthatunk, tulajdonságai alapján pedig abban sem vagyunk biztosak, hogy valaha is elérhető lesz.

Már régóta tartó trend, hogy a notebookok egyre kevesebb csatlakozót kapnak a ház méretének csökkentése érdekében, ez a vékonyítási láz pedig valószínűleg akkor sem fog megállni, ha a kitűzött vastagsági érték kevesebb lesz, mint a legkisebb helyet foglaló port magassága, ebben az esetben nyilván száműzni kell ezeket a csatlakozókat. Azt hinné az ember, hogy ha már az Apple is vastagabbá teszi legújabb modelljeit a használhatóság érdekében, akkor a többi gyártó is követni fogja ezt a példát, de az ismeretlen hátterű Craob inkább egy 7 mm vastag notebookot prezentált, amelyet egyszerűen csak Craob X-nek neveztek el.


[+]

A 13,3” képátlójú, UHD+ felbontású, szinte keret nélküli, kameralyukkal rendelkező kijelzőt alkalmazó gépben egy Intel Core i7-1280P processzor dolgozik az Iris Xe IGP-jével, és ez egészül ki maximum 32 GB LPDDR5 memóriával és egy 2 TB kapacitású, PCI Express 4.0-s SSD-vel, de a gép legérdekesebb részei az oldalak, ahol egyáltalán nem találhatunk csatlakozókat.


[+]

A gép töltése egy vezeték nélküli technológiát használó "féltégla" segítségével valósítható meg, amelyeket mágnesek segítségével rögzíthetünk a kijelző mögé, az eszköz ráadásul USB Type-A és Type-C, Thunderbolt és jack csatlakozókat, illetve egy SD szabványú memóriakártyákat támogató kártyaolvasót is kapott. Elméletben ez a megoldás akár még működőképes is lehet, a gyakorlatban viszont csodálkoznánk, ha az adapter tömege nem borítaná fel az egész berendezést, valamint abban sem vagyunk biztosak, hogy vezeték nélkül át lehet vinni a Thunderbolt tempóját. Persze nincs kizárva, hogy a gyártó kitalált erre valami egyedi megoldást, egyelőre viszont nem sok technikai részletet árultak el a géppel kapcsolatban. Mindenesetre nem temetnénk már előre a dolgot – kíváncsiak vagyunk, mikor lesz kézzelfogható termék a Craob X-ből.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Craob

Előzmények

Hirdetés