Computex 2018: Cooler Master hűtések, billentyűzetek és headsetek

A vállalat a fő piacnak számító hűtések mellett az egyéb kiegészítőket sem hanyagolta el.

A Cooler Master igen nagy standdal készült a Computexre, és vittek is újdonságokat bőven. Ezek közül most a hűtésekre, a billentyűzetekre és a headsetekre koncentrálnánk, nem ebben a sorrendben.


(forrás: PROHARDVER!) [+]


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az új, CK szériás klaviatúrák lebegő billentyűs kialakítást és mechanikus kapcsolókat kaptak; Cherry MX Blue, Brown, és Red verziók közt lehet majd választani. A fedlap egyetlen darabból hajlított alumíniumból készült és gunmetal színt kapott. A programozható RGB sem maradhat el, ami többféle effektet és világító módot ismer, amiket on-the-fly vezérlővel vagy akár szoftveresen is kontrollálhatunk.


(forrás: PROHARDVER!)

Az SK szériás billentyűzetek családja rögtön három taggal indul; SK620, SK630, és SK640. Kapcsolóknak alacsony profilú Cherry MX-eket használnak, a fedlap szálcsiszolt alumínium, a Type-C csatlakozó eltávolítható. Szintén rendelkeznek RGB világítással, valamint egy LED fényvonal is körbefut a gombok mentén. A legkompaktabb méretű, utazáshoz, LAN-hoz ajánlott változat az SK620, s ahogy dagad a klaviatúra mérete, úgy jutunk el a teljes értékű SK640-ig. Az SK630-hoz és az SK640-hez új szoftver is jár. A sajtónyilatkozat szerint további termékek várhatóak idén ősszel, esetleg jövő tavasszal.

Hirdetés

A gyártó bemutatta a két új, játékosoknak szánt headsetjét, az MH751-et és az MH752-t is. Mindkettő textílbőr fülpárnákat és fejpántot kap, nagy tömörségű szivaccsal töltve, de az összehajtható, omni-directional boom mikrofon és a fonott kábel is megtalálható jellemzőik listáján. Az MH752 USB-vel kapcsolódik a PC-hez, virtuális 7.1 surround hangzással és egy in-line vezérlővel megtoldva.
A sort a szálcsiszolt alumínium házban megbúvó és FocusFX technológiával felvértezett in-ear headset, a Cooler Master MH710 zárja. A FocusFX egy gomb segítségével vezérelhető és gyakorlatilag a mély hangok erőssége állítható vele.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Hűtési megoldások terén is akadt látnivaló a Cooler Master háza táján. Elsőként a régebbi és igen sikeres Hyper 212 léghűtésük újraálmodásának koncepcióját prezentálták. A Hyper 212 EVO lapátjainál mintegy 25%-kal nagyobbakat kapna az új verzió, valamint négy hővezető cső helyett ötre lehet számítani. A terv szerint bármilyen RAM-konfiguráció mellett felszerelhető lenne az egység és RGB Cooler Master logót viselne, ami szinkronban működhetne a gyártó RGB ventilátoraival.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A második újdonság az átlátszó, All-in-One vízhűtési megoldásuk, amin az egyszeri szemlélődő figyelheti a pumpát munka közben. Az új trendnek megfelelően ez is rendelkezik címezhető RGB világítással, és egészen újszerű fényeffekteket hoz ki az AIO pumpából.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A rendszer tartozéka még két, 120 mm-es RGB MasterFan ventilátor is. ARGB kontroller segítségével adhatunk direktívát a kollektív fényárnak, a LightningControl szoftver révén pedig a LED-ek akár egyenként is konfigurálhatók.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Harmadik befutóként a Cooler Master felfedte előttünk az első, termoelektromos rendszerrel kombinált vízhűtését. Ebben a Peltier-elemekkel kiegészített radiátor képes a külső levegőnél alacsonyabb hőmérsékletre hűteni a vizet, így a CPU hőmérsékletét is csökkenthetjük jó pár fokkal - extra fogyasztásért és persze hangosabb ventilátorokért cserébe. A pumpa alumíniumból készült és (a változatosság kedvéért) szabályozható RGB világítást kapott. A LightningControl programocska itt is rendelkezésünkre áll az extenzív szöszöléshez. A gyártó azoknak ajánlja leginkább a rendszert, akik nem elégednek meg az alapórajelekkel.

Végül egy kisebbfajta extra, hogy meghívták a vállalat standjára a világszerte elismert tuningost, a francia Jean-Michel Tisserandot, alias Wizerty-t, hogy tartson náluk egy extrém tuningbemutatót, folyékony nitrogénes pácban. A sokrétű demó során a látogatóknak lehetőségük nyílik kérdésekkel is megbombázni az úriembert a procedúrát, illetve a Cooler Master termékeit illetően.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés