Hirdetés

Mini-ITX ház a Cooler Master kínálatában, érkezik az Elite 120 Advanced

Hirdetés

Egyre több gyártó jelent be Mini-ITX PC-házat, így csak idő kérdése volt, hogy a Cooler Master mikor áll rá komolyabban erre a vonalra, hiszen erre a platformra nem csak komoly HTPC-k, hanem igazi erőgépek is építhetők. Az ebbe a méretkategóriába újonnan prezentált Elite 120 házukat saját bevallásuk szerint aprólékos részletességgel tervezték meg, hogy kielégítsék a modern kor és hardverek követelményeit, ügyelve arra, hogy a kis méret ellenére is bőséges helykínálattal rendelkezzen, hogy a felsőkategóriás hardverelemek (gondolva itt a hűtőkre és grafikus kártyákra) is kényelmesen elférjenek benne. Az acélvázas ház műanyag és szálcsiszolt alumínium előlapját nem bonyolították túl. Ide kerültek a szokásos előlapi csatlakozók (USB 2.0-s és 3.0-s csatlakozók, audio jack aljzatok), valamint egy 5,25"-es meghajtónak is szorítottak helyet, amibe ODD-t, racket vagy előlapi panelt lehet beszerelni.

A belül is feketére fényezett házba az 5,25"-es egységen felül a 90 fokkal elforgatott rekeszekbe három darab 3,5"-es tároló pakolható, de igény szerint ezek átalakíthatók 2,5"-es merevlemezek vagy SSD fogadására is – ez esetben négy egység is befér. Az itt található tárolók hűtését is megoldották, erre a célra egy 120 mm-es ventilátorhelyet alakítottak ki, aminek feltöltéséről a vásárlónak kell gondoskodnia. Gyárilag ugyanis csak két darab szélgép jár a házhoz: egy 80 mm-es az oldallapra, egy 120 mm-es az előlap mögé rejtve.

A mindössze 3,3 kg-os és 240 x 207,4 x 401,4 mm-es ház belső kialakítása lehetővé teszi a normál ATX méretű tápegység használatát, ami nem csak költségkímélés szempontjából optimális, hanem a választék is jóval nagyobb, mintha speciális tápokból kellene válogatni. Mint említettük, az Elite 120 Advanced befogadóképességén is sokat dolgoztak, így VGA-ból legfeljebb 343 mm hosszú, CPU-hűtőből pedig a 65 mm magas darabok is beférnek. Megelőzve a kis helyen gyorsan kialakuló rendetlenséget, a ház felső élében kábelvezető csatornákat is elrejtettek, hogy minimalizálják a kábelek okozta káoszt.

A Cooler Master Elite 120 Advanced ára két év garanciával 50 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés