Hirdetés

HFX Micro Tower V2 passzív HTPC ház szokatlan bővíthetőséggel

A minőségi HTPC megoldásairól ismert osztrák gyártó, a HFX bemutatta passzív Micro Tower házának második kiadását, a Micro Tower V2-t, amely több fontos változást mutat elődjéhez képest. Formavilága és arányai leginkább az Xbox 360 Slim konzolra hajaznak, mérete 290 x 80 x 260 mm, tömege pedig 3 kg, vagyis némileg kisebb lett az első változatnál. Megjelenése abszolút minimalista, a fekete dobozról még a szokásos előlapi kivezetéseket is lespórolták, hogy ne rombolják az egységes dizájnt.

Az előlapján vertikálisan húzódó lamellák a passzív processzorhűtő hőleadó felületeként szolgálnak, a rendszer plusz légmozgás nélkül maximum 35 wattos TDP-vel rendelkező processzorokkal képes megbirkózni. A korlátozott beltér egy Mini-ITX szabványú alaplapnak ad otthont, azonban a vékony kialakítás ellenére egy flexibilis (szalagkábellel összekötött) riser kártya segítségével lehetőség van egy bővítőkártya (például hangkártya, TV-tuner) rendszerbe illesztésére is.

Meghajtók terén egészen jó a helyzet, hiszen 2 x 2,5”-es és egy 3,5”-es adattároló befogadására alkalmas, ráadásul egy slot-in rendszerű slim optikai meghajtó is elhelyezhető az apró HTPC-ben – ez egy a ház tetején megbújó résen keresztül etethető. Az alumínium csodát azonban nem adják olcsón, egészen pontosan 199 eurót kérnek érte, amely ár még egy tápegységet sem tartalmaz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés