Computex 2023: az Acernél középpontban a fenntarthatóság

Az új notebookok bemutatása mellett egyre jobban érződik, hogy a cég próbál minden irányba nyitni.

Az Acert 2014 óta vezető Jason Chen az idei Computex egyik központi előadója volt, aki beszédének legnagyobb részét a fenntarthatóság témájának szentelte. Ez persze manapság nagyon divatos dolog, de ebben az esetben úgy tűnik, hogy az ügyvezető igazgató valóban komolyan gondolja ezt, ezért is erősödik a cégnél például a Vero termékvonal.

[+]

A kiállításon megnézhettük élőben például a Vero oldal- és egyéb táskákat, hátizsákokat, de kint volt a nemrég bejelentett Vero W6m mesh router is. Ezzel kapcsolatban örömmel tapasztaltuk, hogy csak a sajtóanyagban nem tettek említést a vezetékes kapcsolatokról, pedig vannak, egész pontosan négy darab (egy WAN, három LAN) gigabites Ethernet port formájában.

[+]

A notebookok esetében az újdonságokat az új Swift Edge 16 nyitja, amely egy csúcskonfigurációban Ryzen 7 7840U-ra épülő jól hordozható gép, Radeon 780M IGP-vel, 32 GB LPDDR5 memóriával, két SSD-vel. Az 1,23 kg-os, 358 x 246 x 13 mm-es, minőségi hatást keltő notesz egy 16”-es, 3200x2000 pixeles, 120 Hz-es OLED kijelzőt használ, és július folyamán jelenhet meg a piacon Wi-Fi 7 támogatást is ígérő hálózati adapterrel, 1300 dolláros induló árral.

[+]

A másik újdonság már inkább a játékosokat célozza, hiszen a Predator sorozatba tartozik. Ez az új Triton 16, amely átmenet a munka- és a gamer gépek között. Ebben 13. generációs Intel processzor (Core i9-13900H-ig) és GeForce RTX 4070 GPU dolgozhat, 32 GB RAM-mal, RAID 0-ba kötött SSD-kkel. A kijelző itt is 16”-es, de ez egy 2560x1600 pixeles IPS panel, 240 Hz-es frissítéssel és 500 nites fényerővel. A Predator Triton 16 induló ára 1800 dollár lesz és az ősz folyamán érkezhet meg.

[+]

A standon a notebookok és más IT termékek mellett megtekinthettük az IT mellett egyre többfelé nyitó Acer egyéb termékeit is, így például az ebii elektromos rásegítéses kerékpárt.

[+]

A Leftyre hasonlító első villa és a teljesen monocoque hatású váz nagyon futurisztikussá teszi a gépet, de abban nem vagyunk biztosak, hogy a 250 wattos motor helye – ugyanis az első kerékbe került – jót tesz az irányíthatóságának is. Mindenesetre a kerékpár mesterséges intelligenciával is felszerelt, ez gyakorlatilag megtanulja azt, ahogy használni szoktuk,  és ennek megfelelően igyekszik állítani a rásegítés mértékét. Persze az AI felül is bírálható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Előzmények

Hirdetés