Hirdetés

Computex 2023: Montech házcsokor

Írásunkban ötféle panorámás megoldást nézünk meg egy kicsit közelebbről, amikben jó eséllyel a hardvereink sem fognak megfőni.

A Montech a számítógépházak terén sem hanyagolta el a computexes jelenlétét, és számos modellt közszemlére tett, amelyeket feketében és fehérben egyaránt választhatunk majd.


[+]

Az E-ATX/SSI-EEB formátumú alaplapok fogadására felkészített Air 903 BASE, illetve Air 903 MAX annyiban különbözik egymástól, hogy az utóbbihoz négy darab 140 mm-es, RGB LED-ekkel meghintett HP 140 légkavarót mellékelnek. A frontot gyakorlatilag teljes egészében fémháló borítja a megfelelő szellőzés elérésének érdekében (még az előlap oldalsó részein is ott figyelnek a légrések), és egy kivételtől eltekintve, csakúgy, ahogy a lejjebb bemutatásra kerülő márkatársak esetében, a kétkamrás beltérre edzett üveg oldallapon keresztül nyílik rálátás.


[+]

A vízhűtések kedvelői elöl és felül 360 mm-es radiátorokban gondolkodhatnak, míg a háttértárolók tekintetében öt 2,5 hüvelykes és két 3,5 hüvelykes meghajtó számára zöld a lámpa. Egy említést még mindenképp megér, hogy a 7 bővítőhelyes konstrukció I/O szigetén egy USB Type-C kapunak is szorítottak helyet az USB 3.0 konnektorok szomszédságában.


[+]

A Mini-ITX-es, valamint microATX-es deszkákkal kompatibilis, 4 bővítőhelyes Air 300 MAX eleje sem szakít a mesh-sel, de függőleges irányú díszítőelemekkel egészíti ki a receptet, és a frontális panelének oldalairól száműzte a szellőzőnyílásokat. A porszűrővel fedett tetőtérben elhelyezkedő ventilátorkeret a könnyebb szerelhetőség végett eltávolítható, így a 280 mm-es radiátor becsavarozásakor sem fogunk különösebb nehézségekbe ütközni. Az alaplapi tálca mögött bőséges (30 mm-es) térrészt hagytak a vezetékdzsungel rendezésére, és a belsőben NVIDIA GeForce RTX 4090 videokártyák is elférnek, miközben alkatrészeink hőmérsékleti mutatóit két 140, plusz egy 120 mm-es, ARGB fényekkel pislákoló HP140/HP120 szélgép segíti kordában tartani, amelyeknek percenkénti fordulatszáma – a négytűs csatlakozónak hála – szabályozható.

[+]

A termék nagyobbik, 7 bővítőhelyes testvérét Air 3000 MAX-ként listázzák, és már három 360 mm-es radiátort (egyet felül, egyet elöl, egyet oldalt), illetőleg tizenegy HDD-t tud elszállásolni, ráadásul négy 140 mm-es HP140 léghajtó jár hozzá gyári extra gyanánt.

[+]

A King 95 névre keresztelt, 7 bővítőhelyes jószág első pillantásra a jó öreg Lian Li O11-et idézi, ugyanis bendőjét vertikálisan osztották ketté, és nem csupán az oldalán, de az elején is edzett üveg állomásozik, noha az utóbbit igény szerint fémhálóra cserélhetjük, s ezért nem kell még mélyebbre nyúlnunk a zsebünkben. A VGA-nk hosszának kapcsán nincs okunk aggodalomra, a beépíthető radiátorok száma három (két 360, meg egy 280 mm-es), és a felülső keret ugyanúgy kiszedhető, mint ahogy azt az Air 300 MAX/Air 3000 MAX párosnál láthattuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés