Computex 2023: szimpatikus Zalman házak keresztezték az utunkat

Egyebek mellett egy többkijelzős munkaállomás építését megkönnyítő midi- és egy robusztusnak látszó minitoronnyal is összefutottunk Tajpejben.

A Zalman sem hiányzott az idei Computex résztvevői közül, és számos hardvert állított közszemlére, melyeknek sorában számítógépházak is akadtak. Leginkább talán a Z10 termékcsalád újoncaként pózoló, Z10 DS névre keresztelt miditorony vonta fel magára a figyelmet, ugyanis az edzett üveg oldallappal ellátott, kétkamrás konstrukció előlapján egy 15,6 hüvelykes IPS kijelző nyert elhelyezést portré állásban.


[+]

A megerősített üveggel védett képernyő 1920 x 1080 pixeles felbontással, 60 Hz-es képfrissítési rátával, 1000:1 statikus kontrasztaránnyal, illetve 250 cd/m²-es fényerővel rendelkezik, miközben a videojelet HDMI bemeneten keresztül fogadja. A másodlagos (de akár elsődleges) megjelenítőként bevethető, molex konnektorral hajtott panel különböző szögekben pozicionálható, sőt, a flexibilitás növelésének érdekében le is választható a frontról. Az USB 3.1 Type-C aljzatot felvonultató, 7 bővítőhelyes géplak az egyéb jellemzőit illetően megegyezik a szimpla Z10-es normával, és leendő árcéduláján elvileg 200 dollár körüli összeg szerepel majd.

Az utóbbi időben egyre többet találkozhatunk a Lian Li O11 dizájnját idéző, félkörpanorámás tornyokkal, és bár első blikkre a 429 mm magas, 235 mm széles, valamint 453 mm mély, 4 bővítőhelyes P30 is megpendíti kicsit ezt az akkordot, azért megmarad a horizontálisan két kamrára osztott, klasszikusnak mondható kivitelnél. A microATX-es modell elölről és balról (kétrészes, eltávolítható) edzett üveggel határolt belsejébe 173 mm magas processzorhűtőt passzinthatunk be, és a kalyibában kiállított konfiguráció 336 mm hosszúra nőtt Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti Aero OC 12G VGA-ja kényelmesen elfér a frontban megtelepedő kiegyenlítőtartály mögött, szóval a grafikus vezérlő tekintetében sem vagyunk rákényszerítve a kompaktabb jószágok hajszolására.


[+]

A két radiátor (felül egy 120/140/240/280/360 mm-es, hátul pedig egy 120/140 mm-es) elszállásolására felkészített típushoz három 120 mm-es, ARGB LED-ekkel meghintett ventilátort mellékelnek, és míg a beszerelhető 2,5 hüvelykes meghajtók számának maximuma öt, addig 3,5 hüvelykes adattárból legfeljebb három fér el odabenn. A kábelrendezésre bőséges térrészt hagytak az alaplapi tálca túlsó felén, és a bal oldal aljába költöztetett I/O szigeten egy USB Type-C, továbbá egy USB 3.0 port fogja közre a 3,5 mm-es audio jacket a power gomb szomszédságában.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés