Computex 2023: Terra, a Fractal miniháza

Az új termék egy Mini-ITX alaplapokat és erős VGA-kat vegyíteni képes gépház, a gyártótól megszokott eleganciával.

Terra névvel érkezett meg a Fractal legújabb számítógépháza: a méretét (218 x 153 x 343 mm) meghazudtolóan nehéz termék Mini-ITX alaplapok fogadására képes, kétkamrás belső terében pedig egy akár 322 mm hosszú és 72 mm magas VGA is elhelyezhető. A gyártót ismerve nem meglepő, hogy a kivitel tényleg elsőosztályú, a dizájn és a külalak pedig elegáns, de minimalista. Az előlap alsó részén látható fa elem rejti a bekapcsológombot, valamint az 1-1 darab Type-A és Type-C konnektort.


[+]

A gépház szerszámok nélkül nyitható, a felső panel hátratolva emelhető le, az oldallapok pedig ezek után felnyithatók, és a zsanér egy reteszét kioldva le is emelhetők. A belső teret kettéválasztó lemez mozgatható, attól függően, hogy inkább a VGA- vagy inkább a CPU-hűtő „vastagsága” elsődleges nekünk. Az utóbbinál 48 és 77 mm között lehet a maximum, az előbbinél pedig 43-72 mm között gondolkodhatunk. Az alaposan kilyuggatott panelek vastag alumíniumból készülnek (háromféle szín választható), szűrő pedig nincs mögöttük, így semmi sem állja útját a levegőnek. Tápegységből SFX vagy SFX-L passzítható be, míg az adattárolás feladatait M.2 SSD-ken kívül két darab 2,5”-es meghajtóra is bízhatjuk.

[+]

A hűtést illetően már említettük, hogy a szellőzés igen jó, de ha rá akarnánk segíteni, akkor alulra egy 12 cm-es ventilátor még beszerelhető. A fejlesztés ára 180 dollár lesz.

[+]

Azóta történt

  • Computex 2023: Montech házcsokor

    Írásunkban ötféle panorámás megoldást nézünk meg egy kicsit közelebbről, amikben jó eséllyel a hardvereink sem fognak megfőni.

  • Computex 2023: ráadás Montech házak

    Ezúttal két miditoronyra és egy nyitott dizájnú, kissé futurisztikusan festő, de alumíniummal nem spóroló modellre vetül fürkésző tekintetünk.

Előzmények

Hirdetés