Memória nélküli RGB LED-es modulban utazik a Thermaltake és a Corsair

A két vállalat ugyanarra a problémára kínált eltérő megoldásokat, így a választás szabadsága adott.

Az RGB-láz már rég utolérte a memóriamodulokat, a konkrét memóriákat tekintve nehéz valami maradandót alkotni. A Thermaltake és a Corsair azonban komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy valami extrát vigyen be erre a területre.

A Corsair Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit csomagja olyan megoldás, amely nem tartalmaz memóriát, vagyis alapvetően akkor se látszanak az alaplap számára, ha a felhasználó belerakja őket a memóriacsatolókba. Ez kissé értelmetlennek tűnik, hiszen mi értelme van egy ilyen terméknek, de valójában a vállalat okkal adta ki, ugyanis sok vásárló egy két- vagy négycsatornás memóriacsomagot vásárol, ami a legtöbb alaplapban csak a memóriahelyek felét használja ki. Ennek funkcionálisan ugyan nincs hátránya, de RGB LED-es memóriamoduloknál nem szép.

Corsair Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit Corsair Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit
Corsair Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit [+]

A Corsair a fejlesztését a Vengeance RGB Pro memóriamodulok kinézetéhez igazította, így ezek mellé vásárolva még pár memória nélküli, de RGB LED-et biztosító modult, szépen ki lehet tölteni az összes memóriafoglalatot, miközben ezek egy részében funkcionálisan csak színes világítást adó szerkezetek vannak. Ennek az előnye, hogy így tényleg szép az összhatást, és nem kell nagyon drága memóriamodulokra költeni. A 40 dolláros Vengeance RGB Pro Light Enhancement Kit két darab fekete vagy fehér színű kiegészítőmodult tartalmaz.

A Thermaltake hasonló koncepció mentén gondolkodott, de jóval általánosabb megoldást találtak a problémára, így a Pacific R1 Plus Memory Lighting Kit, akkor ajánlható, ha a felhasználó átlagos, szabványos magasságú, DDR2, DDR3 vagy DDR4 memóriákkal rendelkezik. Ezeken természetesen lehet egy szimpla hűtőborda, de nem kötelező elem.

Thermaltake Pacific R1 Plus Memory Lighting Kit
Thermaltake Pacific R1 Plus Memory Lighting Kit [+]

A Pacific R1 Plus Memory Lighting Kit gyakorlatilag a négyesével elhelyezett memóriafoglalatok fölé helyezhető, és külsőre azt a látszatot kelti, mintha a gépben RGB LED-es memóriamodulok lennének. Sajnos ennek a fejlesztésnek az ára nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés