Computex 2017: modding, nyitott ház, víz – ez mind volt a Thermaltake-nél

Minden az RGB LED-ek fényében úszott. Az idei Computexen ezen már meg sem lepődtünk.

A Thermaltake mondhatni a várakozásoknak megfelelően teljesített a Computexen, vagyis a megszokott célpiacaikra hoztak újdonságokat. Előre leírjuk, hogy itt is az RGB LED volt a sláger, tehát senkit se érjen meglepetés, amikor felcsillan a sok színes fényt. A fényt márpedig a ventilátorok árasztották, ugyanis bemutatkozott a Riing Plus RGB Radiator Fan TT Premium Edition sorozat, amelynek a LED-gyűrűje 16,8 millió szín megjelenítését támogatja.

Thermaltake Riing Plus RGB Radiator Fan TT Premium Edition Thermaltake Riing Plus RGB Radiator Fan TT Premium Edition
Thermaltake Riing Plus RGB Radiator Fan TT Premium Edition (forrás: PROHARDVER!) [+]

A 120 és 140 mm-es ventilátorok persze a hűtésre is jók, bár meglepő módon az olyan paraméterek, mint a fordulatszám vagy a légszállítás a háttérbe szorultak, de ebből a szempontból a Thermaltake hozza a formáját, így csendesen működő, jó hatékonyságú fejlesztésekről van szó. Ami előtérbe került az a Riing Plus RGB szoftver és a Riing Plus RGB applikáció. Előbbi a PC-re telepíthető, míg utóbbi az ultramobil eszközökre és mindkettő a ventilátorok vezérléséért felel.

Thermaltake Pacific RL360 Plus RGB Radiator és Pacific W4 Plus blokk Thermaltake Pacific RL360 Plus RGB Radiator és Pacific W4 Plus blokk
Thermaltake Pacific RL360 Plus RGB Radiator és Pacific W4 Plus blokk (forrás: PROHARDVER!) [+]

Szintén az RGB LED-ről szólt a Pacific RL360 Plus RGB Radiator és a Pacific W4 Plus CPU-kra való blokk. Ezeket kiegészíti még a TT Premium Concentrate Coolant sorozatba tartozó, különböző színű hűtőfolyadékok is. Mindezek mellett a Floe Riing RGB TT Premium Edition sorozat is új, amely 240, 280 és 360 mm-es radiátorokkal rendelkező, RGB LED-es ventilátorokkal működő, előre összeszerelt vízhűtések. Ezek lényegében a teljes standon megtekinthetők voltak, így kiállított PC-k zömében megmutatták a képességeiket.

Thermaltake Floe Riing RGB TT Premium Edition
Thermaltake Floe Riing RGB TT Premium Edition

Az RGB LED-eknek ezzel még nincs vége, ugyanis a Thermaltake szerint elhozták a világ első, 16,8 millió színben világító RGB LED-del felszerelt tápegységét is, amely a Toughpower iRGB PLUS 1250W Titanium névre hallgat. Ez egy teljesen moduláris, 80 Plus Titanium minősítésű, Smart Power Managementet támogató, egy +12 V-os ággal rendelkező modell, amelyre 10 év garanciát is vállalnak.

Thermaltake Toughpower iRGB PLUS 1250W Titanium
Thermaltake Toughpower iRGB PLUS 1250W Titanium

A Smart Power Managementre vonatkozóan a Thermaltake nagy hangsúlyt fektet, hiszen korábban a Toughpower DPS G RGB Gold és a Smart DPS G sorozatú tápegységek is megjelentek, amelyek támogatták ezt a szolgáltatást, de a Computexen is lehetett látni működés közben. A funkció lényegét az előbbi két hír részletesen taglalja.

Thermaltake Smart Power Management Thermaltake Smart Power Management
Thermaltake Smart Power Management (forrás: PROHARDVER!) [+]

A tápegységek azonban ezzel még nem merültek ki. Illetve inkább a kiegészítők, ugyanis ki volt állítva egy Power Meter nevű eszköz, amelyet az adott táp hátuljába kell bekötni, és így kell csatlakoztatni az eszközt az áramhálózathoz. Ez a mellékelt szoftver segítéségével lehetővé teszi az adott táp, és ezzel a PC működésének nyomon követését, túlterhelés elleni védelmet nyújt, és számos Smart Power Management szolgáltatásban elérhető funkciót biztosít.

Thermaltake Power Meter Thermaltake Power Meter
Thermaltake Power Meter (forrás: PROHARDVER!) [+]

A házakra rátérve bemutatkozott a Thermaltake Level 20 nevű alumíniumból készült ház, ami egyelőre csak koncepció, de rendkívül jól kidolgozott a dizájnja, és kifejezetten jót tenne a piacnak, ha megjelenne, hiszen alapjaiban is vízhűtésre tervezett modellről van szó.

Thermaltake Level 20 Thermaltake Level 20 Thermaltake Level 20 Thermaltake Level 20
Thermaltake Level 20 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Thermaltake View 71 TG Edition azonban biztosan elkészül, és ez kiegészíti a View 21 és 32 TG modelleket. A 71-es verzió a számjelzésnek megfelelően teljes méretű toronyház lesz, négy oldalán 5 mm vastag edzett üveggel. Ez a termék viszont csak a harmadik negyedévben érkezik, ez viszont már amúgy sincs messze.

Thermaltake View 71 TG Edition a View sorozatban Thermaltake View 71 TG Edition a View sorozatban Thermaltake View 71 TG Edition a View sorozatban Thermaltake View 71 TG Edition a View sorozatban
Thermaltake View 71 TG Edition a View sorozatban (forrás: PROHARDVER!) [+]

Végül a Core házcsaládból is több modell ki volt állítva.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A multimédiás és beviteli eszközök piacán a Thermaltake a Tt eSPORTS márkanévvel hasít. A billentyűzetek területére a Challenger Edge Pro RGB verziója jön. Ez a látható RGB LED-ek mellett Cherry MX kapcsolókat kap.

Tt eSPORTS Challenger Edge Pro RGB
Tt eSPORTS Challenger Edge Pro RGB (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az egerek területén a Tt eSPORTS Nemesis Switch Optical RGB az újdonság 12 000 dpi-s PixArt 3360-as szenzorral. Ennek a fejlesztésnek a különlegessége, hogy az oldalsó gombokat tetszőlegesen lehet kialakítani, ugyanis a négy darab oszlopot tekergetni lehet, és ha a felhasználó kiválasztotta a megfelelő kombinációt, akkor az egér alján található zárral vissza le fixálni lehet a kiválasztott gombkiosztást.

Tt eSPORTS Nemesis Switch Optical RGB Tt eSPORTS Nemesis Switch Optical RGB Tt eSPORTS Nemesis Switch Optical RGB
Tt eSPORTS Nemesis Switch Optical RGB (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Tt eSPORTS Shock Pro RGB is egy újdonság, mégpedig egy mikrofonos fejhallgató. A hangzásvilágot 4 mm-es neodímium hangszórók biztosítják, a világítás pedig 256 színű lehet, de az effektezés a lehetőségeket kiterjeszti.

Tt eSPORTS Shock Pro RGB Tt eSPORTS Shock Pro RGB Tt eSPORTS Shock Pro RGB Tt eSPORTS Shock Pro RGB
Tt eSPORTS Shock Pro RGB (forrás: PROHARDVER!) [+]

Természetesen a modding sem maradhatott le a Thermaltake standjáról. Ezek az alábbi képeken láthatók.

Jesse Palacio modja Jesse Palacio modja
Jesse Palacio modja (forrás: PROHARDVER!) [+]

Maciel Barreto modja Maciel Barreto modja Maciel Barreto modja
Maciel Barreto modja (forrás: PROHARDVER!) [+]

Pirates of the Caribbean mod Pirates of the Caribbean mod Pirates of the Caribbean mod
Pirates of the Caribbean mod (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ronnie Hara modja Ronnie Hara modja Ronnie Hara modja
Ronnie Hara modja (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ron Lee Christianson modja Ron Lee Christianson modja Ron Lee Christianson modja
Ron Lee Christianson modja (forrás: PROHARDVER!) [+]

ThermalMike modja ThermalMike modja ThermalMike modja
ThermalMike modja (forrás: PROHARDVER!) [+]

Siwasak Sirisomboon modja Siwasak Sirisomboon modja Siwasak Sirisomboon modja Siwasak Sirisomboon modja
Siwasak Sirisomboon modja (forrás: PROHARDVER!) [+]

Tower mod Tower mod Tower mod
Tower mod (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés