Hirdetés

Computex 2016: virtuális valóság volt a sztár a Sapphire standján

A vállalat külön szobát állított fel az érdeklődőknek, de voltak érdekességek meglepetések is.

Hirdetés

A Sappshire standján a legnagyobb figyelem vitathatatlanul a virtuális valóságot övezte. A vállalat az általunk is tesztelt HTC Vive headsetet járatta meg és egy teljes kis helyiséget alakítottak ki az érdeklődőknek.


[+]

A cég nem fukarkodott a lóerőkkel sem, hiszen a világ leggyorsabb grafikus kártyáját építették be a headsetet hajtó PC-be. Természetesen a kifejezetten a virtuális valóság igényeihez fejlesztett Radeon Pro Duóról van szó.


[+]

A vállalat kivitte a meglévő PC-s VGA-it is, amelyek nem kaptak különösebb figyelmet, ugyanis heteken belül jönnek az új generáció első képviselői. Ezekre a Sapphire természetesen készül, és ezt még ebben a hónapban meg is mutatják egy másik kiállításon. Volt azonban egy érdekesség, ugyanis a cég kiállított egy Thunderbolt 3-on keresztül bekötött Radeon R9 Nano VGA-t, amit ki is lehetett próbálni. Az alábbi képek egyikére kattintva a galériában azért megtalálhatók a ma elérhető VGA-król készült fotók is.


[+]

A stand többi részén a professzionális és a beágyazott termékek piacára szánt modellek tűntek fel. Rögtön megemlíthető a GPRO Graphics 4200 és 6200, amelyek valójában nem saját fejlesztések, hanem átcímkézett FirePro modellek. A Sapphire itt a Matrox után ered, ugyanis ilyen megrendelői konstrukcióban a cég megszabhatja a saját termékének a paramétereit, illetve kiegészíthető az AMD szoftvercsomagja is különböző extra fejlesztésekkel. Nem mellesleg a Matrox beszállítója szintén az AMD, így aranyos kis verseny alakulhat ki a két cég között.

Sapphire GPRO Graphics 4200 és 6200 Sapphire GPRO Graphics 4200 és 6200
Sapphire GPRO Graphics 4200 és 6200 [+]

A Sapphire a beágyazott piacra szánt konstrukcióit is kiállította, amelyek között a legérdekesebb modell a Q7N-FT3GS-AA jelzésű apróság volt.


[+]

A vállalat a videófalak kiszolgálására is komolyan koncentrál, így ezekről a konstrukciókról is készítettünk képeket.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés