Ígéretes VR hátizsákot hoz az Alienware

A vállalat a korábban bejelentett megoldásokkal ellentétben átgondolt konstrukcióval áll elő.

A VR hátizsákok a Computex előtt és után kezdtek kibontakozni. Először Zotac leplezte le, hogy miképp tennék mobillá a virtuális valóságot, majd a HP és az MSI is előállt hasonló konstrukciókkal. Ezek igazából ugyanazt a célt szolgálják és ugyanúgy próbálják elérni a megfelelő élményt, de az Alienware szerint ez kevés.

A vállalat úgy gondolja, hogy a VR hátizsákok kifejezetten hasznosak lehetnek a piac számára, de az eddig bemutatott modellek mindegyike igazából egy létező platformra lett építve kiegészítve azt az akkumulátorral. Ez nem rossz, de van jobb megoldás.

Az Alienware az E3-on bemutatta a saját konstrukcióját, aminek az alapja az Alienware Alpha néven ismert gép átdolgozása lesz. A módosítást a gyártó a helyigény csökkentése miatt végezte el, annak érdekében, hogy minél nagyobb akkumulátort lehessen beépíteni. A vállalat szerint utóbbi a kulcstényező ezen a piacon, mivel itt azért mégsem mobil konstrukciókról van szó, így a méretes akkumulátor biztosíthatja a megfelelő üzemidőt.

A gép specifikációját egyébként a gyártó pontosan nem részletezte, mivel még nincs minden paraméter véglegesítve, de annyi már biztos, hogy a grafikát az AMD Radeon RX 480 biztosítja majd. Ez a VGA alacsony fogyasztás mellett kínál belépőt a virtuális valóságba, ami szintén az üzemidő növelését szolgálja.

Az Alienware szerint az alapgép harminc percig bírja a működést egyetlen feltöltéssel, és ez már önmagában jobb, mint amire a konkurens megoldások képesek. Ugyanakkor a vállalat szerint 30 perc még mindig kevés, így bevezetik az extra akkumulátorok használatát is. Egy ilyenből egyszerre kettőt lehet a géphez kötni, így akár egy órára is kitolható az üzemidő. Fontos fejlesztési szempont volt az is, hogy maguk az másodlagos akkumulátorok menet közben cserélhetők legyenek a játék megszakítása nélkül.

Bár a VR hátizsákok sikere egyelőre kérdéses, de az Alienware frissen bemutatott konstrukciója jár eddig a legközelebb ahhoz, amit a piac amúgy elvárna. Ugyanakkor ezt leginkább annak köszönheti, hogy az Alienware nem csak összerakott a meglévő platformokból egy virtuális valóságra képes alapot, hanem megvizsgálták a problémákat és célirányos megoldásokat kínáltak rájuk. Ezek a megoldások viszont végtelenül könnyen lemásolhatók, tehát más cég számára is csak egy egyszerű döntés kérdése a bevetésük.

Sajnos az Alienware azt nem árulta el, hogy az E3-on bemutatott szerkezet mikor érkezik, és arról sem tudni, hogy mennyit kell majd fizetni érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés