A Sapphire és az XFX kapott jogot a Radeon Pro Duo forgalmazására

Hirdetés

Az AMD az előző hónap közepén jelentette be a kifejezetten a virtuális valósághoz fejlesztett Radeon Pro Duo nevű VGA-t, amelyről az alábbi hírben mindent leírtunk, míg a tegnapi napon a hivatalos start is megtörtént, aminek keretén belül pár titokra is fény derült.

XFX Radeon Pro Duo
XFX Radeon Pro Duo

Mivel abszolút csúcskategóriás VGA-ról van szó, így csak referenciamodell készül belőle, de abból is két verzió. Az egyik a már ismert vízhűtéses modell, amely a dobozos piacra érkezik, míg lesz egy léghűtéses változat, amit opcionálisan rendelhetnek az OEM-ek. Ez a modell leginkább a kisméretű házakba megy, ahova a normál verzió a vízhűtés miatt nem fér be.

Az AMD a VGA gyártásával csak a legnagyobb partnereit bízta meg, így a legtöbb gyártó számára a Radeon Pro Duo forgalmazása az első körben nem lehetséges. A dobozos megoldások piacára szánt vízhűtéses modell forgalmazásra a Sapphire, illetve az XFX kapott felhatalmazást. Mindkét gyártó ugyanazt kínálja a tényleges termék tekintetében, így különbség csak mellékelt kiegészítőkben, na meg persze a felragasztott matricában keresendő.

Sapphire Radeon Pro duo
Sapphire Radeon Pro duo

Mindkét gyártó 1500 dollárért kínálja a terméket, de a Sapphire három, míg az XFX két év garanciát vállal rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés