Computex 2016: meglátogattuk a Fnatic Geart is

Hamarosan nálunk is megjelenik a kiállított billentyűzet tesztje, de már az eljövendő utódot is kézbevehettük!

A Fnatic igen új név a gamer perifériák közt: Indiegogo kampány segítségével gyűjtött pénzt a profi játékos csapat, hogy Fnatic Gear néven adjanak ki a nevükkel fémjelzett perifériákat. Mindez jól sikerült olyannyira, hogy még a Func felvásárlása is megtörtént azóta. Az egyik ilyen szett (billentyűzet, egér és egérpad) tesztje hamarosan hasábjainkon is megjelenik. Fontosnak éreztük tehát a 2016-os Computex alkalmából a meglátogatásukat, még inkább amiatt, hogy az idei kiállítás fő kereszttüzében az induló vállalkozások, azaz a startupok voltak.

Már piacon van az a Cherry kapcsolókat használó mechanikus billentyűzetük, ami csak egy színben világít, a Rush. Ez egy letisztult formavilágú, csak egy színben világító példány, és természetesen ki is volt állítva. Több részletet nem árulunk el, hamarosan tesztünk is megjelenik róla. Egy fotó erejéig álljon itt, hogy ilyen volt.

A már kapható Fnatic Gear Rush csak a pirosat tudja
A már kapható Fnatic Gear Rush csak a pirosat tudja [+]

És ilyen lett, illetve lesz a hamarosan megjelenő darab. Apróbb módosítások történtek csak, amik nem a világítást érintik: csiszoltak a firmware-en, és fejlődött a vezérlőprogram. A világítást pedig mindenki kitalálja... A Cherry MX RGB (még nem tudni, pontosan melyik verzióról van szó) kapcsolók alkalmazásával ők is bemutatják az RGB-s változatot. A fotókon a véglegeshez nagyon közeli állapot látható.

És megadták neki az elmaradhatatlan RGB világítást És megadták neki az elmaradhatatlan RGB világítást
És megadták neki az elmaradhatatlan RGB világítást [+]

Megmutatták új egerüket, a Fnatic Gear Clutch-ot is, ami a fentebb beharangozott tesztünkben szintén szereplő Flick utódja lesz. A szenzora ugyanaz, Avago ADNS-3310 lesz, itt is csiszoltak a firmware-en, eggyel több gombot kapott és picit módosult a formája is. Sajnos a szimmetria így odalett, de nem vészes a változás mértéke.

Az új aszimmetrikus rágcsáló nem világít sehol Az új aszimmetrikus rágcsáló nem világít sehol Az új aszimmetrikus rágcsáló nem világít sehol
Az új aszimmetrikus rágcsáló nem világít sehol [+]

Végül megtapogattunk, megnéztünk egy fejhallgatót, ami még csak prototípus állapotban szerepelt. Cserélhető fülpárna jellemzi: nagy, puha, kényelmes az otthoni környezetbe, és egy kisebb, a fület nem körbeölelő emberek közé. Utóbbival jelentősen csökken a méret, és átlagos utcai viseletnek is mondható a fejhallgató. A mikrofon is moduláris, így lecsatlakoztatható, ha nincs rá szükség. Erről nem készítettünk fényképet, mert olyan szinten volt még nem végleges verzió, hogy előfordulhatnak eltérések. A kiállító úriember udvariasan megkért minket erre, hogy ezáltal senkiben se keltsünk esetlegesen téves emlékeket, ha mégis változás állna be.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés