Computex 2015: bejártuk az MSI standját

Mai első utunk az MSI-hez vezetett, mely vállalat idén is méretes standdal települt ki a Computexre.



[+]

A konkurensekhez hasonlóan ők is villantottak néhány LGA1151-es alaplapot, melyek a Z170, H170 és B150 jelzésű lapkakészletekre épülnek. Mivel ezek megjelenése még odébb van, így túl sok információt nem tudtunk meg róluk.


[+]

A kifejezetten játékosoknak szánt X99-es alaplapok új csúcsa az X99A Godlike Gaming. Az új modell jobb hangzást biztosító Audio Boost 3 Pro hangrendszerrel érkezik, melynek része egy hátlapi, 6,3 milliméteres jack aljzat is.


[+]

A gyors, illetve alacsony késleltetésű hálózati csatlakozásról különféle Killer vezérlők gondoskodnak, melyből összesen három (két LAN és egy Wi-Fi) darab került fel a nyomtatott áramköri lapra. Ezen felül az idei trendnek megfelelően már a 32 Gb/s-os M.2, illetve az USB 3.1 sem maradt le. A modell további érdekessége a Mystic Light funkció, mellyel különféle színű fényárban úsztathatjuk az alaplapot, amit egy tablet vagy okostelefon, illetve Bluetooth kapcsolat segítéségével könnyen változtathatunk, illetve akár ki is kapcsolhatunk.


[+]

Az X99A Gaming 9 ACK díjat kapott a Best Choice Award zsűrijétől. A szintén játékosokat célzó modell egy dedikált hardveres kódolót tartalmaz, mely valós időben, a CPU vagy a VGA terhelése nélkül képes tömöríteni játékok képi és hanganyagát.


[+]

Egy új, az Intel által a minap megmutatott SSD formátum is előkerült. Az U.2 névre hallgató új szabvány gyakorlatilag az M.2 slotot használja egy átalakítóval, illetve az ahhoz tartozó kábellel.


[+]

A standon az MSI saját tervezésű GeForce GTX 980 Ti kártyája is feltűnt, amely a Twin Frozr V hűtést alkalmazza, és lényegesen csendesebb működést biztosít mint az NVIDIA referenciamegoldása. Az új GeForce mellé új SLI hidakat is készítettek, melyekkel két vagy három kártyát lehet összekötni.


[+]

Notebook fronton meglehetősen sok terméket pakolt ki az MSI, melyek között ott volt a sok ezer dollárt kóstáló GT80 2QE TITAN SLI masina is, vagy a Tobii EyeX technológiának köszönhetően részben szemmel is vezérelhető GT72 2QE Dominator Pro, melyet mi is kipróbáltunk. A fenti képre kattintva szinte kivétel nélkül az összes kiállított modell megtekinthető a specifikációkkal együtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés