Computex 2015: egy tucatnyi Intel Z170-es alaplap a Gigabyte standjánál

Hirdetés

A Gigabyte a tavalyihoz hasonlóan egy teljes termet rendezett be a 101 nevű felhőkarcolóban, ahova szerencsére mi is betekintést nyerhettünk.


[+]

Itt először három komplett rendszert, pontosabban munkaállomást mutattak be nekünk, melyek közül a legizmosabb X99-UD4P alaplapra, és tizennyolcmagos Xeon processzora épül, melyhez nem kevesebb mint 128 GB memória társul. A grafikus kártya szerepét egy NVIDIA Quadro M6000 tölti be, míg a háttértár két részből áll össze: Az SSD egy a közelmúltban bemutatott Intel 750-es modell, amely PCI Express 3.0-s felületen csatlakozik közvetlenül a processzorhoz, míg a lassabb, de jóval nagyobb kapacitású merevlemezes RAID 5 Seagate 2 TB-os tárolókból áll. A Gigabyte elmondásra szerint ennél jelenleg nem nagyon lehet izmosabb asztali munkaállomást összerakni videóvágáshoz.


[+]

Ezt követően az alaplapokhoz léptünk, melyekből pont egy tucatot állítottak ki. Ezek már az Intel Z170-es lapkakészletre épülnek, és LGA1151-es foglalatot alkalmaznak, ergo az összes modellt a Skylake kódnevű processzorhoz tervezték.


[+]

A fenti képre kattintva mind a tizenkét darab megtekinthető az előzetes specifikációkkal együtt. A Gigabyte a megjelenéssel kapcsolatos kérdésünkre szeptemberi időpontot mondott.


[+]

Ezt követően újabb két egyedi konfigurációt láttunk. Az egyikben i7-5960X volt, illetve három GeForce TITAN Black grafikus kártya SLI-ben, melyek 8K-s felbontásra voltak konfigurálva.


[+]

Végül természetesen az extrém tuning sem maradhatott el, amihez természetesen i7-5960X és i7-4770K is rendelkezésre állt. Az ottlétünkig még két világrekordot is sikerült felállítani, amit a holnapi napon megfejelhetnek pár továbbival is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés