Hirdetés

MSI Nightblade: barebone PC játékosoknak

Hirdetés

Megjelenés

Úgy egy évtizeddel ezelőtt minél komolyabb volt egy számítógép, annál nagyobb házba szerelték. Nem voltak ritkák az olyan gamer PC-k, melyek háza a földről felért az asztalra, és mozgatásuk komoly logisztikai feladatnak számított. Ma viszont már egyre kisebbek a gépházak, olyan apró méregzsákokat is látni, amelyek elférnek egy tenyérben, vagy akár a monitor hátára lehet akasztani őket. Persze ezeknél a mini PC-knél azért komoly kompromisszumokat kell kötni a teljesítmény terén.

Nem úgy az MSI Nightblade számítógépénél, ami úgynevezett barebone, tehát egyedi házba épített alaplap és táp, amihez a vásárló igényei és lehetőségei szerint választ processzort, memóriát, grafikus kártyát és adattároló rendszert. Az MSI-nél nem őrültek bele a miniatürizálásba: a Nightblade térfogata 16 liter, 277 mm magas, 175,7 mm széles és 345,8 mm mély házába elég sok minden belefér. Hozzá kell tenni, hogy egy átlagos miditorony térfogata nagyjából 40 liter.

Eléggé szögletesre szabták a Nightblade külsejét, ami helykihasználás szempontjából praktikus, homlokzatát szálcsiszolt fémbetét dobja fel. Hogy könnyebb legyen a menetkészre szerelve egyáltalán nem pehelysúlyú gép hordozása, elejének alsó részére masszív fogantyút szereltek, ami a frontot megemelve a hűtést is elősegíti. A gépházat alaposan megrakták szellőzőnyílásokkal, mindkét oldalán, tetején, alján és hátulján is rengeteg rácsot találunk.

Az előlapot az MSI Gaming termékcsoportjának emblémája, egy sárkány uralja, mellé függőleges nyílást vágtak az optikai meghajtónak, amit krómcsík keretez. Felül sorakoznak a kezelőszervek, tehát a bekapcsoló és a tuning – vagyis OC – gomb, illetve két kis visszajelző LED. Csatlakozóból hang ki- és bemenet, illetve négy vörös USB kapu került a frontra, ezek közül kettő-kettő USB 2.0-s, illetve USB 3.0-s.

Hátul klasszikus alaplapi panellel találjuk szembe magunkat, ami alatt két teljes magasságú bővítőkártyának alakítottak ki helyet. A tápcsatlakozó felül van, és elhelyezéséből sejteni lehet, hogy nem közvetlenül a tápon van – hiszen akkor belelógna az alaplapba –, hanem toldott kivezetésről van szó. Kapunk még egy 92 milliméteres, vörös lapátú ventilátort, ami a nagy számítógépházaknál megszokottal ellentétben nem kifelé, hanem befelé fúj.

Oldalt is a várttal ellentétesen, kifelé fúj a 120 milliméteres ventilátor. A gépház alja sem maradt légkavaró nélkül, ráadásul itt egy előrefelé könnyedén kihúzható porszűrőt is találunk. Tesztgépünk már megjárt néhány kiállítást (többek közt az idei Veletechen is látható volt), ezért a porszűrőn már megmutatkozott némi szennyeződés, ami annak a jele, hogy jól teszi a dolgát.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés