Computex 2013: Holnap rajtol a Távol-Kelet legfontosabb szakmai kiállítása!

Hirdetés

Idén immáron 23. alkalommal, szokás szerint június elején kerül megrendezésre a világ egyik legnagyobb és legfontosabb IT kiállítása, melyen szinte kivétel nélkül minden fontos gyártó képviselteti magát. A helyszín továbbra is Tajvan, illetve azon belül a főváros, Tajpej. A körülbelül 2,6 millió lakossal rendelkező városban idén is az izzasztó, 70-80%-os páratartalommal fűszerezett hőség az úr, mely a magyarországi, hűvös május végi időjárás után meglehetősen szokatlanul érheti az embert.


A TICC [+]

Bár a kiállítás hivatalosan csak a holnapi nappal veszi kezdetét, de néhány gyártó különféle sajtótájékoztatók formájában kihasználta a nulladik napban rejlő lehetőségeket. Továbbá egy kis előzetes gyanánt jegyeznénk meg, hogy az NVIDIA, illetve az Intel által az elmúlt hetekben és napokban bejelentett újdonságok időzítése sem volt véletlen, ugyanis a Computex remek lehetőséget kínál az új termékek további propagálására.


[+]

A sajtótájékoztatók sorát az Acer nyitotta, mely helyi idő szerint délelőtt 10-kor vette kezdetét a TICC-ben (Taipei International Convention Center). Az eseményen többek között a már említett Iconia W3, az Aspire S7 Ultrabook, valamint a frissített Aspire S3 is leleplezésre került.


[+]

Ezt követte az MSI által rendezett sajtóesemény, melyen jó néhány új, illetve a közelmúltban bemutatott terméket tekinthettünk meg. A helyi vállalat elmondása szerint bizonyos területeken megújulnak, mely termékágazatoktól függően kisebb-nagyobb módosításokat jelent. Ezekről részletesebben, további anyagok formájában beszámolunk majd.


[+]

A sort a Computex levezényléséért felelős TAITRA (Taiwan External Trade Development Council) felvezetője folytatta. Itt kezdés gyanánt a kiállítás fejlődési irányáról, illetve annak üteméről tudhattunk meg információkat, majd ezt követően hatodik alkalommal osztották ki a Computex d&i (dizájn és innovációs) díjakat. Számos vállalat zsebelt be különféle elismeréseket, melyek között olyan nevek is szerepeltek, mint az Antec, a Genius, a Gigabyte, a Thermaltake vagy az MSI.


[+]

Ezután jött a műsor talán legtöbbek által leglelkesebben fotografált része, amikor is három, a Miss Computex keretein belül megválasztott dekoratív hölgy divatbemutatószerűen flangált végig a színpadon a különféle termékekkel.


[+]

Végül az egyes cégek produktumait immáron valamivel koncentráltabban, mozdulatlan helyzetben is alaposan szemügyre lehetett venni.


[+]

A nulladik napi sajtótájékoztatók további része egy másik helyszínen, a Le Méridien hotelben került lebonyolításra, melynek házigazdája nem más, mint az ASUS volt. A rendezvény "WETRANSFORM" címszó alatt futott, mely nem csak az ideiglenes, sajtó számára biztosított Wi-Fi hozzáférés jelszava volt.


[+]

Ahogy belépéskor már sejtettük, itt a különféle Transformer termékek újabb verziói kapták a főszerepet: többek között a Transformer Pad Infinity tablet, a különleges Transformer Book Trio, a rendkívül kedvező árú MeMO Pad HD7, valamint a VivoPC is. Az újdonságokról természetesen részletesebben beszámolunk, illetve egyes modelleket a jövőben jó eséllyel tesztelésnek is alávetünk.


Egy másik ASUS trió [+]

Ahogy utaltunk rá, a Computex holnap immáron hivatalosan is megnyitja kapuit, melynek főbb történéseiről igyekszünk még annak melegében tudósítani olvasóinknak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés