Computex 2013: Acer Iconia W3 Windows 8 tablet a tervek szerint

Hivatalosan is elrajtolt az Acer W3 táblagép, úgy és akkor, ahogy azt korábbiakban megjósoltuk. A pontosan 8,1 colos, 1280x800 képpontos kijelző köré épülő tablet bejelentése lényegében megerősíti azokat a technikai paramétereket, amelyeket korábban beharangoztunk a pletykák kapcsán. Némi újdonság azért akad, hiszen a specifikációk között immáron pontos méret és tömeg adatok szerepelne: előbbi 134,9 x 218,96 x 11,35 mm, utóbbi pedig 500 gramm.

Acer Iconia W3 Windows 8 tablet 8,1" méretben
Acer Iconia W3 Windows 8 tablet 8,1" méretben (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ezenkívül nehéz újat mondani a W3-ról, de most már biztosra vehetjük, hogy a Windows 8 operációs rendszert valóban az Intel Atom Z2760 processzor és 2 GB RAM mozgatja, ami mellé 32 vagy 64 GB eMMC tárhelyet pakoltak – ez microSD-vel további 32 GB-tal bővíthető. Tény, hogy a hardver nem a legjobb, de a gyártó kárpótlásul 8 órás üzemidőt ígér, mindemellett pedig a Windows 8 mellett valóban megtalálható lesz a gépen a Microsoft Office 2013 Home & Student kiadás, ami mindenképpen jó hír azok számára, akik windowsos tabletre vágytak, de csalódtak a Windows RT-ben.

Acer Iconia W3 és az opcionális dokkoló
Acer Iconia W3 és az opcionális dokkoló [+]

A két megapixeles elő- és hátlapi kamerával, microUSB-vel és micro HDMI-vel szerelt tablet az előzményeknek megfelelően csak opcionálisan kapja meg a billentyűzettel felszerelt, Bluetooth-on kommunikáló 13,3"-es dokkolót, ami viszont notebookszerűen összecsukható párost képez a termékkel. Ez megkönnyíti a hordozhatóságot, illetve védi magát az eszközt is. Amennyiben nem használjuk a dokkolót, vagy nincs dokkolónk, úgy a fizikai védelmet külön tokkal valósíthatjuk meg.

A sajtóeseményen tárkapacitástól függően 329 és 379 eurós árat jelöltek meg (plusz 69 euró a dokkoló és 24,90-27,90 euró a külön tok), de a helyszínen azt pletykálták, hogy mire a boltokba kerül, ez az ár valamivel lejjebb is mehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés