Computex 2012: események és élet a nulladik napon

Nagyjából 8-9 óra múlva nyitja meg kapuit a Computex 2012, az egyik legfontosabb kiállítás a CES, az IFA és a CeBIT mellett, ahol az általunk is ismert hardvergyártók mellett kevésbé és egyáltalán nem ismert (főként OEM), őshonos tajvani és kínai vállalatok kiállítói és kereskedői vesznek részt. Bár a valódi, kiállításhoz kötődő programok csak holnap startolnak, a sajtó képviselői ma sem pihenhették ki a jetlag okozta fáradalmakat, és a közel 30 fokos, 90%-os páratartalommal, gyakran esővel megspékelt időjárás okozta hirtelen megrázkódtatásokat.

Panorámakép a kiállítás egyik helyszínének a bejárata előtt
Panorámakép a kiállítás egyik helyszínének a bejárata előtt [+]

A firkászokra már ma fontos programok vártak. Ilyen volt például az Acer, majd ezt követően az ASUS sajtótájékoztatója, akik mindenkit megelőzve jelentették be új termékeiket a Windows 8 köré alapozva. Persze mindkét vállalat őriz hétpecsétes titkokat, de talán a holnapi Intel bejelentések feloldják a hírzárlatok egy részét. Főleg az ASUS részéről számítunk nagyobb hírmorzsákra, ugyanis a szerda délelőttöt a gyártó főhadiszállásán fogjuk eltölteni. Ezenkívül lesznek még érdekességek, de ezek legyenek meglepetések.

Panorámakép a kiállítási területen lévő, még éppen épülő standokról.
Panorámakép a kiállítási területen lévő, még éppen épülő standokról. [+]

Visszatérve a nulladik nap eseményeire, a két gyártó sajtóeseménye mellett a Taitra – az esemény főszervezője – is megtartotta rendhagyó sajtótájékoztatóját, ahol a kiállítás fejlődési irányáról és a fejlődés üteméről tudhattunk meg információkat. Szerencsére a szervezők nem próbálták a megjelenteket (akik között újságírók és gyártók képviselői voltak jelen szép számmal) órákon keresztül száraz adatokkal traktálni, és az eseményt felhasználták arra is egyben, hogy átadják az iF és a Taitra közreműködésével a Computex d&i (dizájn és innovációs) díjakat, immáron sorban az ötödik évben. Ezek között többnyire ismert gyártók ismert termékeivel találkozhattunk, mint az XFX, a Thermaltake, az Ozaki, a HTC, az Acer és még hosszan sorolhatnánk.

Computex 2012 d&i award díjátadó ceremónia
Computex 2012 d&i award díjátadó ceremónia [+]


[+]


[+]

A protokollszerűen lezavart díjátadót követően a legnagyobb kiállítók, a Ford, a Gigabyte, a Genius, az MSI, a Thermaltake és a ViewSonic leplezték le nemrég bemutatott vagy bejelentett termékeiket a színpadon (habár vélhetően itt a csinos hostesslányok kötötték le inkább az érdeklődők figyelmét), majd ezt követően a kihelyezett pultoknál. Megnézhettük például a világ legkönnyebb Ultrabookját a Gigabyte tálalásában, a RAID-del megspékelt MSI GT70-es notebookot, vagy éppen a GeForce GTX 680 Lightning VGA-t. Ezek java része már megjelent a PROHARDVER! hasábjain hír formájában, ezért inkább most álljon itt néhány kép, mely sokkal többet elmond a Computexen uralkodó hangulatról, mint amit írásban át tudnánk adni, hiszen a hangsúly egyelőre ezen van, nem pedig a termékeken, melyek holnaptól veszik át a terepet.


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés