Computex 2012: Lian Li számítógépház működő gőzmozdonynak álcázva

A Computex elsősorban azért érdekes, mert itt első kézből informálódhatunk a közeljövő legfrissebb hardvereiről, azonban a gyártók arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy valahogy magukra vonják a figyelmet. Erre a minőségi számítógépházairól ismert Lian Li egy elég érdekes módot választott, ugyanis erre az alkalomra egy különleges kiállítási darabbal készült.

A PC-CK101 megnevezés alapján még azt is gondolhatnák, hogy a név bizonyára egy szálcsiszolt alumíniumházat takar, de amikor a kuckó helyett egy játék gőzmozdonyt pillantunk meg, akkor hirtelen nem nagyon tudjuk hova tenni a dolgot. Pedig valójában a mozdony a ház, és a belsejében egy komplett konfiguráció találhat otthonra. A gyártó állítása szerint a szerkezetben 2,5 és 3,5 hüvelykes adattároló és egy slim optikai meghajtó fér el, valamint USB 3.0-s kivezetésekkel is rendelkezik a vonat, amelyek a képen is jól látszanak.

Néhány hónappal ezelőtt már rácsodálkoztunk a dömperszerű PC-Q15 Mini-ITX-es szerkezetre, amely lábak helyett gördülő kerekeken állt, akkor nem igazán tudtuk hová tenni a látottakat. Most lehet, hogy némi humoros önkritikával szórakoztatnak minket, ugyanis a mozdony alapját a hírek szerint a PC-Q15 adta. Azonban itt még nem álltak meg, mert a Computexen külön sínpályát is felépítettek számára, ahol füstöt pöfékelve zakatolhat a kiállítás teljes időtartama alatt. Mozgatását egy beépített akkumulátorral megtámogatott villanymotor végzi, és egy töltésbe néhány órányi döcögés fér bele. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a PC-CK101 kifejezetten az idei Computexre készült, sorozatgyártását nem tervezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés