Computex 2009: hagyományos notebookok az MSI-től

A tajvani Computexen mutatta be legújabb notebookcsaládját az MSI, a C sorozatot. A C jelzés a Classic rövidítése, ez a klasszikus, vagy hagyományos kialakítású formára utal. A tervek között öt új modell szerepel, amelyek elsősorban méretükben térnek majd el egymástól. A CX700 és CR700 17,3 hüvelykes, a CX600 és CR600 16 hüvelykes, a CR400-as pedig 14 hüvelyes, 16:9 képarányú kijelzővel rendelkezik, a felbontás mindhárom esetben 1366x768 pixeles.


MSI C sorozat - Fotó: PROHARDVER! [+]

Az Intel Core 2 Duo processzorral szerelt notebookok közül a CR jelzésűek az NVIDIA 8200M grafikus chipet használják a megjelenítéshez, amely Microsoft DirectX 10 és Shader Model 4.0 kompatibilis. Belsejében nyolc stream processzor dolgozik, ami korlátozott mértékben még a régebbi játékokkal is elboldogul, emellett rendelkezik a PureVideo HD technológiával is, ami a nagyfelbontású filmek megtekintésekor tehermentesíteni tudja a processzort.


Fotó: PROHARDVER! [+]

A CX változatokban már egy dedikált, ATI Mobility Radeon HD 4330-as grafikus kártya található, amihez 512 MB-nyi saját, DDR2-es szabványú fedélzeti memória is tartozik. Ez a megoldás már DirectX 10.1 kompatibilis, és teljesítménye is nagyobb a CR típusú notebookokban használt megoldásnál. A HD videók hardveres gyorsítását szintén képes megoldani, ezt a beépített UVD 2.0 technológia biztosítja.

A C sorozatba tartozó notebookok maximum 4 GB-nyi memóriával rendelkezhetnek, merevlemezből a legkisebb is 250 GB méretű, de választható 500 GB-os tár is. A termékek optikai meghajtót is kaptak, emellett kártyaolvasóval, 1,3 megapixeles webkamerával, mikrofonnal, mélynyomóval kiegészített hangrendszerrel és Wi-Fi modullal (802.11 b/g/n) is rendelkeznek. Az MSI hatcellás akkumulátorral hozza majd őket forgalomba, a 17-esek három, a 16-osk két és fél, a 14 hüvelykes modellek pedig két kilogramm körüli tömeggel rendelkeznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés