Hirdetés

Coffee Lake-S processzorral épített notebookokat a Clevo

Ezek az első asztaligép-helyettesítő masinák ezzel a központi egységgel.

A főként OEM/ODM gyártóként ismert Clevo új notebookot jelentett be a DTR (desktop replacement), azaz asztaligép-helyettesítő kategóriában, melyek mindegyike az Intel nyolcadik generációs, asztali Coffee Lake CPU-jára, a hatmagos i7-8700K-ra épül, a kategóriából adódóan pedig masszív VGA-kal fejelik meg a csomagot. Tulajdonképpen néhány, felszereltséget érintő apróbb eltérést leszámítva ez utóbbi adja a fő különbséget a három masina között: a P870TM-be GTX 1070 vagy GTX 1080 kerülhet egyedül vagy SLI-ben duplázva, a P775TM-be GTX 1080, GTX 1070 vagy GTX 1060 dolgozhat, míg a legalulra sorolt P751TM-nél GTX 1070 vagy GTX 1060 közül lehet választani, természetesen csak egykártyás kiszerelésben.


[+]

A legjobban felszerelt modell, a P870TM a tavaly megjelent, i7-7700K "Kaby Lake" processzoros P870KM utódja lesz. A cég saját mérései szerint az új központi egységgel az idei modell legalább 45%-ot gyorsul, és akkor még a tuningról nem is beszéltünk, amire természetesen most is lesz lehetőség. A körítés nem igazán változik, marad az említett VGA-választék (ezen a ponton is tuningolási lehetőséggel) és a 17,3"-es kijelző kétféle felbontási (Full HD és 4K) opcióval, ami mellé most is jár a 120 Hz és a G-Snyc képesség. A rendszermemória legfeljebb 64 GB lehet, amihez négy darab DDR4 DIMM foglalat áll rendelkezésre, míg az adattárolók terén két M.2 foglalat és egy 2,5"-es rekesz fogadja a két (akár) NVMe-s SSD-t és az egy SATA HDD/SSD-t. A hálózati részlegért a Killer felel mind vezetékes, mind vezeték nélküli oldalon, a hangzást pedig szoftveres oldalról a Creative Sound Blaster X Pro-Gaming 360 erősíti, emellett pedig egy ESS Sabre DAC is helyet kap a fejhallgató kimenet előtt. A hab a tortán az RGB LED háttérvilágítással ellátott billentyűzet, ami egyszerre 44 gomb lenyomását is képes feldolgozni.


[+]

Tekintettel a Clevo piacon elfoglalt státuszára, a gépek nem mindenhol fognak saját név alatt megjelenni, hanem egyedi dizájnelemeket használva olyan cégek neve alatt lesznek majd elérhetők, mint a Sager, Schenker, Eurocom, Origin PC vagy a Falcon Northwest és még sorolhatnánk a gyártó partnereit. Az árakat is ezek a cégek fogják megszabni, így a Clevo saját árazást nem tette közzé.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Clevo

Előzmények

Hirdetés