CES 2020: MSI újdonságok fehér köntösben

A sárkánylogós vállalat két beviteli eszközzel és egy valódi vezeték nélküli fülessel készült a Vegasra.

Az MSI három új perifériát is bemutatott Las Vegasban, melyekről igen kevés információt árultak el, de legalább az árazással kapcsolatos tudnivalókat nem hallgatták el – ez fura módszer, nagy kiállításon bejelentett termékek esetében épp fordítva szokott működni a dolog, mi mindenesetre egy olyan árzérzékeny piacon, mint Magyarország örülünk ennek a lépésnek.


(forrás: eTeknix) [+]

A három termék közös tulajdonsága, hogy rendelkezik vezeték nélküli csatlakozási lehetőséggel is, sőt, a CH40 fülhallgató és a CM30 egér kizárólag kábel nélkül használható. Előbbi esetében csak a Bluetooth 5.0 kapcsolat áll rendelkezésünkre, ehhez kapcsolódó érdekesség pedig, hogy a wireless módon érkező hangot továbbíthatjuk egy másik CH40 eszközre, így két személy is hallgathatja ugyanazt anélkül, hogy mindkét fél által használt fülest ugyanahhoz a forráshoz csatlakoztatnánk. Az Apple AirPods-hoz hasonló kialakítású újdonság 80 dolláros árcédulával fog a boltok polcaira kerülni még az első negyedév folyamán, további információkkal (mint például az üzemidő) azonban egyelőre nem tudunk szolgálni.


(forrás: AnandTech) [+]

A CM30 névre hallgató egérről már egy fokkal többet tudunk. A fehér burkolat alatt 5 millió kattintásra hitelesített Kailh kapcsolók várják szorgos ujjainkat, míg a mozgás lekövetéséről a például az általunk is tesztelt Genesis Krypton 500-ban szolgálatot teljesítő PixArt PMW3325-ös szenzor felel. Csatlakozási opcióból kettőt is kapunk, ugyanis a Bluetooth mellett 2,4 GHz-es vevőegységgel is használhatjuk az egeret, mindezért azonban viszonylag sokat, 70 dollárt kell kiperkálnunk.


(forrás: AnandTech) [+]

Hírünk utolsó alanya a CK40 elnevezésű billentyűzet, mely az előző duóhoz hasonlóan fehér színű burkolatot kapott, ami ráadásul alumíniumból készült, ehhez az alapszínhez pedig remekül passzolnak a fekete színű gombok. Az alacsony profilú gombkupakok alatt ollómechanikás kapcsolók dolgoznak, a gyártó állítása szerint pedig hangjuk is igen alacsony. A 2,4 GHz-es és Bluetooth kapcsolatok mellett a tartozékként a dobozban található USB vezetékkel is használható klaviatúráért 80 dollárt kér el a vállalat, megjelenése pedig társaihoz hasonlóan az első negyedévben várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés