CES 2019: kiderült mikor startol a Panasonic S1 és S1R

A full frame milc fényképezőgépek megjelenés időpontja mellett néhány új funkcióról is lehullott a lepel.

A Panasonic tavaly szeptemberben jelentette be, hogy készülőben vannak az első full frame szenzoros tükör nélküli fényképezőgépeik, amelyek a Lumix S1 és S1R neveket kapták. Az Leica által kifejlesztett, de már a Sigma és a Panasonic által is licencelt L bajonett köré épülő rendszer első tagjairól eddig nem sok konkrétumot közöltek, és most sem árulták el a teljes specifikációt, mindössze néhány információ morzsát hintettek el.

Panasonic Lumix S1R
Panasonic Lumix S1R (forrás: PROHARDVER!) [+]

Mindkét gép megkapja például a HLG fotó módot, aminek – és a fényképezőgép által generált HSP fájlnak – köszönhetően az arra alkalmas tévékészüléken visszanézhető, nagy dinamikatartományú fotókat készíthetünk majd. Ezenkívül megtalálható lesz bennük a Lumix G9-ben debütált High Resolution mód is, amely a szenzor mozgatása közben 8 képet készít egymás után, amiket aztán a Venus Engine feldolgozóegység egy darab nagy felbontású fotóvá gyúr össze.

Panasonic Lumix S1
Panasonic Lumix S1 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A fentieken felül hivatalossá vált az is, hogy az új rendszer ez év márciusában válik majd elérhetővé a bejelentéskor említett három objektívvel együtt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés