CES 2017: az ASUS-nál jártunk, 1 kg-os ASUSPRO notebookot láttunk

Na és persze a ROG és Zenbook sem hiányzott a kiállított termékek közül.

Az ASUS megtartotta a Zennovation névre keresztelt sajtóeseményét, ahol leginkább az új okostelefonok voltak fókuszban, de egy-két más termék is fellelhető volt a kiállítótérben. Mindez viszont csak a töredéke azoknak az újdonságoknak, amelyet a vállalat be akar mutatni, ám ezeket egy másik helyszínen berendezett kiállítótérben lehet majd megtekinteni.

A Zennovation-ön viszont megtekinthető volt a legújabb ASUSPRO notebook, az 1000 dollár kezdőárú B9440, amely egy igazán kifinomult darab. Az 1 kg-os, magnézium-alumínium ötvözetű masina a világ legkönnyebb 14 hüvelykes üzleti notebookja, mely könnyedsége ellenére masszivitást és 10 órás akkumulátoros üzemidőt ígér, részben a Kaby Lake U processzoroknak hála. A felszereltség eléggé vegyes lehet, 8-16 GB RAM mellé akár M.2 SSD kerülhet, ami lehet SATA vagy PCI Express alapú, de legfeljebb 512 GB-os, a biztos pont viszont a Full HD felbontású kijelző.


[+]

Természetesen üzleti gépnél alap az ujjlenyomat-olvasó és a TPM 2.0, ma pedig elengedhetetlen az IEEEE 802.11ac szabványú Wi-Fi és a Bluetooth, így ezek mind fellelhetőek a gépen, akárcsak a mikrofon és a Harman/Kardon hangszórók. Tekintettel arra, hogy egy igen könnyű és vékony (14,8 mm) konstrukcióról beszélünk, túl sok port nem jutott rá, a hagyományos kombó jack aljzaton felül két darab USB Type-C-vel lehet gazdálkodni, ezek is a kijelző tövében, oldalt foglalnak helyet. Ez alapból nem sok, de a jobb asztali használatot a mellékelt apró port replikátor (ASUS SimPro Dock USB-C) könnyíti meg, ami a hagyományos USB portok mellett egy SD kártyaolvasót, D-Sub kimenetet és Gigabit Ethernet csatlakozást is kínál.

Látható volt ismét a GX800 jelzésű vízhűtéses notebook, a ROG család jelenlegi csúcsmodellje, aminek kapcsán megírtunk, hogy hazánkban is kapható lesz, valamint a G752VS-t is elhozták, amivel kapcsolatosan szintén mindent tudni. Amiért mégis érdekes ez a gép, az az enyhén moddolt változata, amely sárga festés, karbonfólia és a csuklótámaszra varrott bőr imitáció került (valóban bőrvarró cérnából).

ASUS ROG G752 moddold és normál változatban, illetve a ROG GX800 ASUS ROG G752 moddold és normál változatban, illetve a ROG GX800 ASUS ROG G752 moddold és normál változatban, illetve a ROG GX800
ASUS ROG G752 moddold és normál változatban, illetve a ROG GX800 [+]

Szintén megtekinthető és megforgatható volt a a Computex óta nem ismeretlen ASUS Zenbook 3 család legújabb, itt bemutatott Deluxe változatát. Fő változás, hogy a képátló 12,5 hüvelykről 14 hüvelykre nőtt (Full HD felbontás mellett), de mindezt sikerült 13 hüvelykes notebookok méretének megfelelő kasztniba beszerelni, ami nyilván a keskenyebb keretnek is köszönhető.


[+]

A nagyobb méret végett (amit értelemszerűen a helyén kell kezelni, hiszen a 12,9 milliméteres vastagság és az 1,2 kg nem nevezhető soknak) szerencsére a csatlakozók száma is gyarapodott, így összesen három USB Type-C-vel lehet gazdálkodni, ebből kettő pedig a Thunderbolt 3-at is támogatja. A masina májusban érkezhet 1700 dolláros kezdőáron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés