Hirdetés

2017. október 17., kedd

CES 2016: az előrejelzéseknél jóval drágább lesz az Oculus Rift – frissítve!

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A végleges ár messze meghaladta az előrejelzett 200-400 dollár közötti árcédulát.

Hirdetés

Végre vége a várakozásnak, ugyanis az idei CES-en kiderült az Oculus Rift ára. Sajnos azonban a végösszeg messze több annál, amiről az előrejelzések szóltak. A hivatalos előrendelői ár tehát a CV1-es verziójú, azaz végeleges Oculus Riftre 699 euró. Jó hír viszont, hogy ha valaki eredetileg támogatta az Oculus Rift elkészültét, és valaha is kapott előzetes fejlesztőcsomagot egy korábbi verziójú rendszer formájában, akkor a CV1-es verziót ingyenesen megkapják.

Az Oculus szerint a magas árat az indokolja, hogy egy komplett csomagot kínálnak, így a VR headset mellé jár még két játék (EVE: Valkyrie és Lucky's Tale), egy Microsoft Xbox One gamepad, illetve egy Oculus Remote. Utóbbi új dolognak tűnik, mivel korábban a vállalat nem beszélt róla. Egy távirányítóról van szó, amelynek az a célja, hogy könnyebb legyen a rendszer vezérlése, miután a felhasználó felrakta a fejére. Emellett az Oculus Remote támogatható a játékok által, és több címben támogatva is lesz, így a fejlesztés megkönnyíti a virtuális valóságba való belépést.

A szerkezet egyébként nagyon egyszerű. Egy érintőfelület mellé négy gombot kínál. A plusz és a mínusz gomb több funkciónál a léptetés szolgálja, továbbá lesz egy főmenübe vezető és egy vissza gomb is.

Az Oculus Rift tényleges megjelenése március 28-án lesz, amikor az előrendeléseket teljesíti a vállalat, illetve a boltok polcaira is eljut a termék.

Kiegészítés: Sajnos gyorsan elfogyott az összes, így az új előrendelők csak júniusban kapják meg a termékeket.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.