CeBIT 2013: akcióban a PCI Express csatolós OCZ Vector

Hirdetés

Az OCZ az idei CES alkalmával rántotta le a leplet arról, hogy a PCI Expressen is beveti a Vector erejét. A hagyományos 2,5 colos SSD-k már bemutatkoztak, de az igazán tempós megoldásról csak most született meg az első publikus gyakorlati mérés. A 960 GB-os modellt vitte magával a cég, amely egy x4-es PCI Express 2.0 csatolóban dolgozott, és a teszteken sikerült elérnie a 930 MB/s-os olvasási és 884 MB/s-os írási tempót. Ez az ígért 1 GB/s-os adatátviteli sebességtől ugyan elmarad, de meg lehet javítani rajta a firmware frissítésével, de tulajdonképpen már az említett adatok is rendkívül meggyőzőek.


(forrás: Guru3D)

A termék bootolható, így operációs rendszer is telepíthető rá, továbbá a valós felhasználásra vonatkozó tempóról is beszélt a vállalat, így méretes ISO fájlok másolásánál, vagy más átlagos munkafolyamat során 396-765 MB/s-os sebességre lehet számítani. A két darab Indilinx Barefoot 3 vezérlő tehát megtette a hatását.


(forrás: Guru3D) [+]

A PCI Express csatolóba helyezhető OCZ Vector sorozat 240, 480 és 960 GB-os kiadásban érkezik, de a pontos megjelenés még mindig nem tisztázott, illetve az árazás sem ismert. Utóbbi szempontból persze semmi jóra nem lehet számítani, mivel a termék főleg vállalati felhasználásra készül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Előzmények

Hirdetés