Hirdetés

CeBIT 2012: az AMD leleplezte a Trinity APU szolgáltatásait

Hirdetés

A Trinity APU-t az AMD a CeBIT-re is kivitte. A termékről lassan már mindent lehet tudni, illetve a lapka felépítéséről is részletesen írtunk. Az AMD standján három masina volt kiállítva. Az asztali PC-ben egy A10-5800K-s APU dolgozott, mely a DiRT 3-at futtatta DirectX 11-es módban, mindezt három kijelzőn 5760x1080 pixeles felbontással. A grafikai részletességről nem volt szó, de állítólag közepes szintre volt belőve, viszont a sebesség folyamatos volt.


(forrás: SweClockers)

A vállalat kiállított egy hagyományos, illetve egy ultravékony notebookot is, melyek rendre egy 35 és egy 17 wattos Trinity APU-t tartalmaztak. Mindkét lapkában négy processzormag volt, ami az AMD architektúrájának felépítését nézve két Piledriver modult jelent.

AMD Trinity APU notebook és ULV verzió AMD Trinity APU notebook és ULV verzió
AMD Trinity APU notebook és ULV verzió [+]

A vállalat elmondása szerint az új A10-4600M-es APU az aktuálisan elérhető A8-3500M-hez viszonyítva 29%-kal teljesít jobban a PCMark Vantage úgynevezett Productivity tesztjében, míg az új IGP a 3DMark Vantage alatt 56%-kal gyorsabb. Az ultravékony termékekbe 17 wattos Trinity APU-k érkeznek, melyek a cég állítása szerint olyan teljesítményt nyújtanak, mint az aktuális 35 wattos megoldások, csak éppen feleakkora fogyasztás mellett.


AMD HD Media Accelerator, Quick Stream Technology és Perfect Picture HD [+]

Az AMD egy bemutatót is tartott, melyen belül felvázolták, hogy a Trinity APU miképp helyezi előtérbe a felhasználói élményt. A konkrét szolgáltatások tekintetében megmarad a Dual Graphics, az App Acceleration és a Perfect Picture HD, ám a nem kívánt kamerarángások minimalizálását elősegítő Steady Video továbbfejlődik, így a 2.0-s verzió jobb eredményt ad. Ráadásul kérhető egy apró tálca is, ahol azonnal ki és be lehet kapcsolgatni az előbbi funkciót. Némileg új dolog, hogy az AMD a multimédiás szolgáltatásokat HD Media Accelerator néven jegyzi mostantól, és ebbe beletartozik az előbb említett Perfect Picture HD, a Steady Video 2.0, valamint az UVD 3.0-s motorhoz kapcsolódó VCE, ami a GCN architektúrára épülő Radeonok esetében megismert fix funkciós videotranszkódoló. Teljesen új dolog azonban a Quick Stream Technology. Ez nem az AMD saját fejlesztése, csupán egy licencelt technológia, de a terméktámogatást az AMD intézi a partnerek felé. Az eljárás alapvetően a streamelt videók gyorsabb betöltésére szolgál. A pontos működésről még nincs adat, de valószínű, hogy a hálózati forgalmat priorizálja, így a streamelt tartalom elsőbbséget élvez a feldolgozás során.


MotionDSP vReveal, Polycom VuRoom és ArcSoft Link [+]

Végül az App Acceleration az OpenCL-en keresztül lett bemutatva, így az AMD kimérte, hogy a MotionDSP vReveal alatt mennyit ér az IGP segítsége, illetve az ArcSoft Link és a Polycom VuRoom nevű programok mennyit profitálnak a HD Media Accelerator funkciókból. Ennél több adat sajnos nincs, így meg kell várni a megjelenést, mely a második negyedév során esedékes.

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés