A Bitmain bányászlapkája is segíthet a TSMC eladásainak idei bővülésében

A vállalat elnöke még a HPC- és az IoT-piactól is sokat vár, így összességében 10-15%-os bevételnövekedésre számít.

A TSMC bejelentette, hogy az idei évben 10-15%-kal nőhet a bevételük, amit Morris Chang, a tajvani bérgyártó elnöke a HPC- és IoT-piac növekedésére vezet vissza, illetve Bitmain megrendelései is számottevő szerepet töltenek majd be ebben.

Hirdetés

A Bitmain már most is a TSMC öt legnagyobb megrendelője közé sorolható, amit annak köszönhetnek, hogy az elmúlt években számos kriptovaluta-bányászatra szánt ASIC-ot fejlesztettek és szállítottak a piac számára, így ennek a szegmensnek már a 70%-át birtokolják. A DigiTimes értesülései szerint leghamarabb áprilisban szállításra kész lesz a legújabb fejlesztésük, amely az Ether bányászatára való, vagyis az egyre nagyobb figyelmet generáló Ethereum platformot forradalmasíthatja.

Mint ismeretes az Ethereum algoritmusa, azaz az Ethash eléggé speciálisnak mondható, így eddig nem voltak sikeres próbálkozások arra, hogy egy ASIC formájában kiváltsák a manapság ennek bányászatára használt GPU-kat. Valószínűleg a Bitmain megoldása sem igazán ASIC, hanem valamiféle hibrid konstrukció, ami megfelelő mennyiségű memória mellett hatékonyan megoldja az említett feladatot. Erre vonatkozóan még nincsenek pontos adatok, de a pletykák szerint a Bitmain bányagépe három alaplapból áll, amelyeken összesen 18 darab, 28 nm-es node-on készülő chip fog dolgozni, és ezekhez egyenként 32 darab 1 gigabites DDR3-as memórialapka kapcsolódik, vagyis a teljes rendszer 72 GB-nyi memóriát használ. Ez a dizájn a hírek szerint 650 megahash/másodpercre képes 750 wattból, vagyis alaposan ráígér a GPU-kra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés