Hirdetés

Bevásárolt a Facebook Oculus divíziója

A Facebook tulajdonában lévő Oculus VR tovább bővíti az Oculus Rift lehetséges tudását, így a vállalat bejelentette, hogy felvásárolták a Nimble VR-t, illetve a 13th Labet.

Hirdetés

A Nimble VR által fejlesztett Nimble Sense egy rendkívül hasznos termék. Lényegében egy Oculus Riftre rögzíthető mélységérzékelő kameráról van szó, amely képes követni a felhasználó ujjmozgásait, így ezek a virtuális térben is megjeleníthetővé vállnak. Az egész alapja egy szoftver, amely a kamera adatait feldolgozza és az információkat ráhúzza egy virtuális, térbeli csontvázra.


Nimble VR

A Nimble VR kapcsán fontos kiemelni, hogy a felvásárlás után a kickstarteres gyűjtés is leállt, amely ugyan sikere lett volna, de most már a Facebook anyagi segítségét veszik igénybe.

A 13th Lab szoftveres fejlesztései lehetővé teszik a valós tér rekonstrukcióját, így a virtuális valóságban ezek ábrázolhatók, illetve kiterjeszthetők fiktív elemekkel. Ez valószínűleg egy üzleti stratégia része lesz, hiszen így a Oculus Rift képes lenne megjeleníteni valós helyeket akár virtuálisan is, tetszőleges tartalmakkal kiegészítve. A Facebook elsődlegesen ezért érdeklődik a virtuális valóság irányt.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés