Hirdetés

Beárazták a Noctua passzív processzorhűtőjét

Az évek óta várt, ventilátorok nélküli megoldás állítólag egy AMD Ryzen 9 3950X által termelt hővel is képes megbirkózni.

Hirdetés

A Noctua először a 2019-es Computexre épített standján mutatta be az akkor még fejlesztés alatt álló, névvel nem rendelkező passzív hűtőjét, mely ott épp egy Intel Core i9-9900K processzort hűtött 70-80 °C körüli hőmérsékletre, a gyártó állítása szerint pedig egy AMD Ryzen 9 3950X és a hozzá hasonló nagyágyúk lehűtése sem okozhat gondot neki, egészen 120 W-os TDP értékig.


[+]

A két évvel ezelőtti Computexen még 2020-as piacra kerülésről volt szó, de ahogy a példa is mutatja, ez nem történt meg, a tavalyi év végén azonban szárnyra keltek olyan pletykák, miszerint már zajlik a termék sorozatgyártása és a vállalat roadmapje szerint az idei év közepéig meg is történhet a debütálás. Ugyan a gyártó részéről még nem érkezett a fenti hírrel kapcsolatos megerősítés vagy cáfolat, a Newegg-en már listázásra került a végül NH-P1 névre keresztelt monstrum, melynek vételára 100 dollár körül lesz majd és az oldal szerint 30 napon belül megvásárolható lesz. A hűtőhöz tartozó termékleírásban már nem szerepel konkrét TDP érték, ehelyett a gyártó egy CPU kompatibilitási listát fog majd közzé tenni, foglalattal kapcsolatos félelmeink azonban ne legyenek, hiszen az NH-P1 a Noctua SecuFirm2+ rögzítőrendszerrel a legtöbb forgalomban lévő processzorra felszerelhető lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés