Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkozott a Noctua NH-P1

Elérhetővé vált az osztrák vállalat passzív hűtőjének termékoldala.

Múlt héten adtunk hírt arról, hogy egy webáruházban listázásra került a Noctua végül valóban NH-P1 névre keresztelt, passzív hűtője, most pedig a hivatalos termékoldal is elérhetővé vált, hamarosan pedig már meg is vásárolhatjuk a 2019-es CES-en prezentált terméket.

[+]

A pontos méretek (158 milliméteres magasság, 154 x 152 milliméteres alapterület, 1180 grammos tömeg) mellett az is kiderült, hogy a gyártó ezúttal valóban nem egy konkrét TDP értéket ad meg azzal kapcsolatosan, hogy milyen processzorokkal működik hatékonyan az új hűtő, ehelyett inkább egy CPU-kompatibilitási listát tettek közzé, amelyből megtudhatjuk, hogy alapórajelen és megemelt frekvenciák mellett mely lapkák esetében érdemes passzív hűtésben gondolkodnunk. A Noctua továbbá közzétett egy általános leírást arról, hogy miket érdemes figyelembe vennünk egy passzív rendszer építésekor, illetve felsorolt néhány ajánlott gépházat is, amelyeket ők alkalmasnak tartanak erre a célra.

A hűtő tervezésekor külön figyeltek arra, hogy ne csak a memóriamodulok, de a grafikus kártyák számára is maradjon elég hely. A méretes bordát a gyártó már jól ismert, SecuFirm2+ névre hallgató rögzítésével erősíthetjük az alaplapra, a szereléshez ráadásul külön eszközre sem lesz szükségünk, ugyanis a dobozban megtaláljuk az ehhez szükséges csavarhúzót is.


[+]

A 6 év garanciával forgalmazott csomaghoz jár még a gyártó saját NT-H2 hővezető pasztája, illetve ha mégis inkább biztosra vennénk, külön megvásárolhatjuk az 1200 RPM-es, mindössze 12,1 dB-es zajszinttel rendelkező, szintén most bemutatott NF-A12x25 LS-PWM ventilátort is. A gyártó ugyan nem adott meg hivatalos ajánlott fogyasztói árat, de a webáruházak kiírásai alapján továbbra is 100 euró körüli összeggel számolhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés