Terjeszkedik a SiS

Manapság minden cent számít, amit az IT cégek meg tudnak spórolni. Recesszió van, és nem fér bele a "pazarló" gyártás/értékesítés. Számunkra különösen szomorú példája ennek az IBM székesfehérvári gyárának bezárása, amely a múlt héten kezdte borzolni a magyar kedélyeket. Egy-egy ilyen vállalkozás akkora volumenű, hogy kisebb országok éves költségvetése függ az adott cég egyes döntéseitől. Nálunk szerencsére nem ilyen drasztikus a helyzet, de elemzők szerint még így is elképzelhető, hogy az éves exportnövekményt egész egyszerűen sztornózza Székesfehérvár [IBM gyár] kiesése.

Távol-Keleten eme jelenség még régebbi keletű, ott az elmúlt években a legtöbb cég "csendben" áthelyezte a fókuszt Taiwanból Kínába, az olcsóbb munkaerő miatt. A sorhoz most a SiS is csatlakozik, igaz, csak egy kezdő lépéssel, hiszen egyelőre csak irodát nyitnak Beijing Zhongguancun negyedében a jobb üzleti koordináció végett.

A SiS-nek Hong Kongban és az USA-ban vannak leányvállalatai, míg a központ továbbra is Taiwanban marad, de a hangsúly érezhetően kezd Kína felé tolódni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés