Az Acer új Ferrarija lehet a noteszgép-piac befutója

Bár a maranellói versenyistálló az utóbbi Formula 1 futamok eredményeit elnézve nem tündököl olyan fényben, mint például a tavalyi szezonban, a szponzorok és támogatók továbbra is kitartanak a csapat mellett. Ilyen cég többek között az Acer, mely a Scuderia Ferrari csapat egyik hivatalos szállítója, mindazonáltal a két fél közti együttműködés elsősorban abban nyilvánul meg, hogy a tajvani PC-gyártó egyedi tervezésű Ferrari-noteszekkel jelentkezik a piacon, ezzel is népszerűsítve az olasz csapatot (egészen véletlenül az Acer az olasz noteszgép-piac éllovasa).

Hirdetés

A régió vezető noteszgépgyártója a héten bemutatta legújabb Ferrari-modelljét, mely a versenyautóknál alkalmazott technológiát ötvözi a legmodernebb mobil platformok egyikével. A Ferrari 3200 és 3400 nyomdokaiba lépő 4000-es modell a Formula 1-es autóknál használatoshoz hasonló szénszálas erősítésű műanyag kasztnit kapott; az elegáns fekete-piros házra pedig rákerült a híres autógyár emblémája is.

Akárcsak az autóversenyek esetében, a noteszgépeknél sem teljesen mindegy, mi lakozik a karosszéria alatt; az Acer továbbra is az AMD (mely egyébként szintén a Formula 1-es csapat partnere) processzorait alkalmazza Ferrari noteszeiben. A 4000-es modellbe egy vadonatúj motor került; az Intel Pentium M megoldásának piaci ellenfeléül szánt Turion mobil processzorait találjuk meg az új gépben, konkrétan (kiépítéstől függően) az 1,6 GHz-es vagy a 2 GHz-es ML-30, illetve ML-37 kódjelű példányt.

A processzor mellé 1 GB memória került, a háttértárat pedig egy 100 GB kapacitású merevlemez szolgáltatja, kiegészítve egy super-multi DVD-íróval, illetve 5 az 1-ben kártyaolvasóval. A 15,4 hüvelykes, WSXGA+ (1680x1050 pixeles) felbontású kijelzőt az ATI 128 MB memóriával ellátott Mobility Radeon X700-as vezérlője hajtja meg, ezzel elmondható, hogy az új Ferrari 4000 teljesítménye a noteszgépek mezőnyében mindenképpen a csúcson van.

A Ferrari 4000 csúcsnoteszhez illően minden manapság elterjed kommunikációs szabványt támogat, a napjainkban egyre kevesebbet használt analóg modem mellett hálózati vezérlő (vezetékes és vezeték nélküli egyaránt), illetve Bluetooth kommunikációs egység bújik meg a gépben. A 36 cm széles, 26,5 cm mély, és 3,4 cm magas noteszgép tömege a gyártó adatai szerint 2,86 kg, ezzel a Ferrari 4000 éppen csak nem diszkvalifikálódik a thin and light-nak nevezett, méretek és súly alapján besorolt noteszgép-középosztályból. Akárcsak a Formula 1-ben, a noteszgépeknél is rendkívül fontos tényező a fogyasztás, az Acer itt azonban versenycsapat-partneréhez hasonlóan szűkszavú; mindössze annyi derül ki a specifikációkból, hogy a 71 wattos lítiumion akkumulátor feltöltési ideje 2,5 vagy 3,5 óra (gyorstöltés, üzem közbeni töltés).

Az új Acer noteszgép, melyre a gyártó standard 1 év utazógaranciát vállal (mely kibővíthető maximum három évre) egyelőre még nem kapható Magyarországon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés