2019. augusztus 26., hétfő

Útvonal

Hírek » Alaplap rovat

Beburkolva, extrákkal megtömve érkezik ASUS ROG Maximus VII Formula alaplap

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az Intel Z97 vezérlőhídra épített alaplap menetrendszerűen érkezik.

Hirdetés

Magasabb fokozatba kapcsolt az ASUS Republic of Gamers termékcsaládjának alaplapos részlege. A korábban beharangozott, Intel Z97 vezérlőhídra épített Maximus VII termékcsaládban eddig csak a Gene, Ranger és Hero alaplapok voltak elérhetőek, a Formula és Extreme még hiányoztak, de a gyártó ezeket is szép lassan csepegteti a piacra, ahogyan azt már korábban eltervezték. Egészen pontosan most a Formula verzió érkezését jelentették be, ami számos ponton kínál többet, mint az alatta lévő Hero.


[+]

A különbség már ránézésre is szembetűnő, hiszen a TuF alaplapokhoz hasonlóan a Maximus VII Formula alul-felül be van burkolva a szimplán csak ROG Armornak hívott, hűtést elősegítő "páncéllal", valamint ennél a verziónál megjelent a VRM-et fedő CrossChill Copper hibrid levegős és vízhűtéses hűtési megoldás is. A fedél alá kukkantva elsőként talán nem sok újdonság fedezhető fel, ám valójában számost extra funkciót kapott a fentieken túl az új modell.


[+]

Az LGA1150 foglalat és az Exreme Engine Digi+ III tápellátás és annak alkatrészei (a hűtést leszámítva) változatlanok, de a gyártó mégis becsempészett egy kis plusz tuningot a 3300 MHz-es DDR3 órajel támogatása révén, továbbá a támogatási listán a négy GPU-s mellett felbukkan a háromutas CrossFireX támogatás is. A látható eltérések között olyanokat lehet megemlíteni, mint a DVI és VGA helyett alkalmazott DisplayPort 1.2 képkimenet a továbbra is meglévő HDMI mellett. A foglalatok terén első blikkre nem sok változás van, de a hátoldalra felkerült az mPCIe Combo III, ami egy lényegében egy mini-PCIe 2.0 x1 foglalat, amiben alapból egy IEEE 802.11ac és Bluetooth 4.0-ra képes vezeték nélküli adapter lakik, de lényegében bármilyen M.2 kártya fogadására alkalmas.


[+]

Fontos újítás, hogy ugyan a 6 darab natív SATA 6 Gbps port most is megvan, de ez utóbbiból kettő foglalat egy darab SATA Express-ként is funkcionálhat. Továbbá helyet kapott egy ASMedia SATA Express vezérlő is, ami még egy ilyen (vagy hagyományos módban két darab SATA 6 Gbps) portot kínál, valamint még egy ASMedia kontroller is hadra fogható, ami még két SATA 6 Gbps tárolót kezel. Javítottak a hangzáson is, amihez a ROG SupremeFX Formula 2014-nek becézett részleg felel, amiben a Cirrus Logic CS4389  DAC dolgozik, kiegészítve TI LM4562 műveleti erősítőkkel, WIMA és ELNA kondenzátorokkal- és nem jelent gondot a 600 ohmos fejhallgatók meghajtása sem.


[+]

Apróbb változások még vannak mint a két plusz USB 3.0-s portot kínáló ASMedia vezérlő, illetve a Thunderbolt 2 kivezetésének lehetősége, de lényegében a fentiek jelentik a fő eltérést és újítást az eddigi legerősebb modell, a Maximus VII Herohoz képes. A hazai ár egyelőre nem ismert, az USA-ban várhatóan 319 dollárt kérnek érte, illetve a Watch Dogs Edition, amihez jár a névadó játék teljes verziója, 369 dollárba fog kerülni.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.