Computex 2014: az ASUS legújabb ROG termékeiről is lehullott a lepel

A Computex első napján sem maradtunk ASUS rendezvény nélkül. A vállalat gyakorlatilag menetrendszerűen, a június eleji eseményekre időzíti az ROG termékek javát.


[+]

Az eseményt mintegy a tradícióknak megfelelően a vállalat vezetője, Jonney Shih nyitotta meg, aki néhány rövid, jellegzetes mondat után kollégájának adta át a szót, aki rátért az egyes új termékekre.


[+]

Elsőként a Computex arany díját elnyerő ROG G20 és G8 gamer gépekről esett szó. Mindkét masina Intel Core i7 processzorral kerül forgalomba, de míg előbbibe GeForce GTX 780, addig utóbbiba csak GTX 750 Ti került. Az igényes kivitelezés mellett az ígéret szerint a zajszint (~25dB) és a fogyasztás is alacsony lesz. Mindezen felül mindkét masina támogatja a SteamOS-t is.


[+]

Az ASUS állítása szerint a GX500 a maga 19 milliméterével világ legvékonyabb 15,6 inches gamer notebookja, melynek súlya is csak 2,2 kg körül mozog. A masinában lapuló Core i7 processzort egy GeForce GTX 860M diszkrét VGA-val párosították. Utóbbi egy 4K/UHD kijelzőt hajt meg, miközben a rendszer hűtéséről két légkavaró gondoskodik.


[+]

Az új Maximus VII Formula alaplap CrossChill hűtést kapott, ami opcionálisan akár vízzel is hűthető, illetve a tervezők átörökítették a TUF alaplapokon már látott pajzsot is (ROG Armor). Ezeken túlmenően a legújabb Formula a mPCIe Combo III slottal, IEEE 802.11ac+Bluetooth 4.0 vezérlővel, M.2 és SATA Express felületekkel, illetve a SupremeFX hangkeltő legújabb, 2014-es verziójával gazdagodott.


[+]

Az Maximus VII Impact személyében a második Mini-ITX formátumú ROG alaplap is bemutatkozott. Természetesen ez is a legújabb Intel Z97-es PCH-ra építkezik. A tápellátás szerepét az Impact Power II fantázianevű koncepcióra bízták, míg a hangzásért a SupremeFX Impact II felel. Megjelent az mPCIe Combo IV bővítő, amivel párhuzamosan ennél a modellnél is felbukkant az IEEE 802.11ac+Bluetooth 4.0 kiegészítő, az Impact CoolHub nevű kis extra pedig a tuningnál jöhet jól. Az OC Panel megoldásokat mindkét Maximus támogatja.


[+]

Ezt követően a GK2000 klaviatúra és a Gladius egér személyében két gamer beviteli eszközt mutattak be.


[+]

A Swift PG278Q típusjelzésű 27 inches monitor WQHD (2560x1440) felbontással és NVIDIA G-SYNC támogatással látott napvilágot.


[+]

A júliustól elérhető megjelenítő legfeljebb 144 hertzes képfrissítésre képes, amit egy dedikált kapcsolóval tetszőleges átállíthatunk 60 vagy 120 Hz-re is.


[+]

Kisebb meglepetésre egy AMD-s ROG alaplappal is előrukkolt az ASUS. A Crossblade Ranger az első APU-kat támogató ROG alaplap. Az FM2+ foglalattal szerelt modell is megkapta a legújabb SupremeFX hangkeltőt, amin mellett a vállalat által preferált Intel LAN vezérlő sem maradt le.


[+]

A ROG Ares III elnevezésű grafikus kártyát egy "vizezett" R9 295X2 VGA-hoz lehetne leginkább hasonlítani. Mindez két AMD Hawaii XT GPU-ra, illetve összes 8 GB fedélzeti memóriára utal. A hűtésről egyedi EK blokk gondoskodik. A kártyából mindössze 500 darab kerül majd forgalomba.


[+]

Az egyes termékek rövid bemutatójának végeztével kicsit közelebbről is szemügyre lehetett venni az egyes újdonságokat, melyekről kommentár nélkül a következő fotókon keresztül próbálunk betekintést nyújtani.


[+]


[+]


[+]

A sajtótájékoztatón bejelentett termékek a kiállítás területén is felbukkantak. A ROG szekciót által nyújtott élményt következő csokor képpel szeretnénk szemléltetni.


[+]


[+]


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés