2019. augusztus 24., szombat

Útvonal

Hírek » Tablet rovat

Android 4.0 lesz az ASUS Padfone-on

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Az okostelefon és táblagép kombinációja várhatóan az év végén jelenik meg.

Hirdetés

Az ASUS Padfone nevű termék a Computexen mutatkozott be, és meglehetősen nagy meglepetésnek számított. A tajvani vállalat koncepciója az okostelefon és táblagép egyesítéséről szól, vagyis a felhasználó alapvetően egy okostelefont kap, amit a tabletre hajazó dokkolóba helyezhet, amennyiben nagyobb képernyőre van szüksége.

A hardver a 4,3 hüvelykes okostelefonban lesz, amely önmagában egy teljes funkcionalitású eszköz, és az Android 4.0-s operációs rendszer fut rajta, ami az Ice Cream Sandwich kódnevet viseli. A 3G-s modemmel felszerelt rendszer képességei a 10,1 hüvelykes dokkolóval terjeszthetők ki. A hardver a telefonból hajtja meg a kijelzőt, így a munkamenet a dokkolás után már a nagyobb képernyőn folytatódhat. Gyakorlatilag semmi sem változik, hiszen mindent az okostelefon tárol, csak a munkamenet válik kényelmesebbé, sőt a dokkoló extra akkumulátora még a telefont is töltheti. Maga a tablet része a fejlesztésnek az okostelefon nélkül természetesen működésképtelen.

Sajnos a termék várható áráról, és a hardver pontos képességeiről továbbra sincs információ, de a megjelenés a negyedik negyedévben esedékes, így már nem kell sokat aludni, hogy minden kiderüljön.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.