Pesszimisták lettek a tabletgyártók az Androiddal kapcsolatban?

Érdekesen alakul a tabletek piaca. Az első negyedévben érzékelhető komoly visszaesés után láthatóan fellendültek az eladások, és ez a lendület ki is tart egyelőre. Problémát jelent azonban az Apple, mely vállalat a tabletpiac nagy részét uralja, és ez az Androidra építő konkurens vállalatokat nagyon idegesítheti. A nagyobb gyártók között számon tartott RIM, Motorola és HP már a tabletpiacról való kivonuláson ügyködik, ugyanis pesszimisták az Ice Cream Sandwich kódnevű Androiddal kapcsolatban, és továbbra is legyőzhetetlennek tartják Apple-t ezen a piacon.

Az iPad 2 borsot tör a konkurensek orra alá
Az iPad 2 borsot tör a konkurensek orra alá

A DigiTimes szerint a tabletgyártók számára talán megfontolandó megvárni az Ice Cream Sandwich utáni Android verziót, vagy a Microsoft Windows 8 debütálását. Az iPad dominanciáját azonban nem biztos, hogy meg lehet törni, és ez a gyártók számára nagyon frusztráló lehet.

Néhány notebookgyártó szerint a tabletekre való igény csak ideiglenes, és ahogy az korábban történt a netbookkal, úgy a tabletek lufija is kipukkad, és a kereslet elkezd komolyan csökkenni. Ez természetesen újra előtérbe helyezné a notebookokat, melyek eladási adatai visszatérhetnének az előző évek során megszokott, egészségesebb szintre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés