Hush: bevált megoldás megújult tartalommal

A német-angol Hush Technologies több országban is megkezdte zajtalan, mini-ITX formátumú rendszerei múlt hónapban bejelentett új változatának értékesítését. Az új modell a VIA Epia platformjának aktuális – igaz, nem a legújabb – SP13000-es változatára épül, amelyen egy 1,3 GHz-en futó C3 processzor és a CN400-as chipset dolgozik.

A Nehemiah-magos központi egység része a PadLock funkcióegyüttes, amely két hardveres véletlenszám-generátort és egy AES algoritmust is támogató titkosítóegységet tartalmaz. Ennek digitális jogmenedzsmenttel (DRM) védett multimédiás anyagok vagy például kódolt hálózati kapcsolatok kezelésekor van jelentősége. Az északi hídba S3 UniChrome Pro grafikus vezérlőt integráltak, amely a CPU tehermentesítésében is szerepet játszik hardveres MPEG-2 dekódoló és MPEG-4 gyorsító szolgáltatása révén. A perifériák csatlakoztatásáért a jól bevált VT8237 lapka felel.

A Hush Mini-ITX konfiguráció legfeljebb 1 GB RAM-mal, 40-400 GB-os 3,5 colos, vagy 40-120 GB-os 2,5 colos merevlemezzel rendelhető. Az utóbbi méret választásakor két egység RAID 1 kötetben való alkalmazására is mód van. A beépített optikai meghajtó fajtája ugyancsak ízlés kérdése.

A 370 x 340 x 59 mm-es házba rejtett rendszer hűvösen tartásáról egy hővezető csővel kiegészített passzív hűtési rendszer gondoskodik, amelynek kulcseleme maga a kétoldalt vaskos bordákkal ellátott borítás. A vastag alumíniumlemezek miatt a kisméretű gép tömege mintegy 8 kilogramm. A hőtermelés egy részéért felelős 90 wattos tápegység, akárcsak a noteszgépek esetében, a házon kívülre került.

A mini rendszer ezüst és fekete színben kapható, és létezik a gyógyászat igényeinek megfelelően az EN 60601-1-2 szabvány szerint tanúsított speciális változata is. A 256 MB memóriával, 40 GB-os winchesterrel és slimline CD-olvasóval ellátott alapváltozat Windows XP operációs rendszerrel és MS Works 2005 programcsomaggal 789 eurós áron vásárolható meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés