Újabb Radeon RX 5600 XT az ASRock portfóliójában

A friss modell a Challenger szériába érkezik és háromventis hűtést kapott.

Hirdetés

Az ASRock piacra dob egy új Navi alapú grafikus vezérlőt, név szerint a Radeon RX 5600 XT Challenger Pro 6G OC-t, ami nem keverendő a már jóideje kapható Challenger D kártyával. A 2,7 slotos újdonság egy alumínium backplate-tel kiegészített, háromventilátoros hűtést használ (ami jócskán túlnyúlik a ketyere nyomtatott áramköri lapján), és a 80 mm-es légkavarók természetesen támogatják a félpasszív üzemet, így alacsony terhelés mellett teljes némaságra számíthatunk tőle. Ugyan a tajvani multi brosúrájában kiemeli a felfrissített, "újszerű" dizájnt, de mi a külcsínt illetően nem igazán látjuk az égbekiáltó különbséget más nagy gyártók (gondolunk itt elsősorban az ASUS-ra, valamint a Gigabyte-ra) népszerű megoldásaihoz képest.


(forrás: ASRock) [+]

Az 1420 MHz-es GPU alapórajelhez 1615 MHz-es game, illetve 1750 MHz-es boost freki társul (szóval a D-s SKU-hoz viszonyítva nem volt változás), és a 192 bites busszal operáló, 6 GB-nyi GDDR6 memóriával sem babráltak semmit, hiszen a szokásos 14 GHz-es effektív órajelükön ketyegnek a lapkák, ahogy az a második generációs (új BIOS-szal érkező) RX 5600 XT-k esetében dívik. A tápellátás egy nyolctűs PCI Express csatlakozó közvetítésével valósul meg, és a kimenetek tekintetében sincs új a nap alatt, mivel a tripla 1.4-es DisplayPort mellé egy magányos HDMI 2.0b aljzatot kapunk.


(forrás: ASRock) [+]

Az 1080p-s játékra éppen ideális választásnak tűnő, 280 mm hosszú kártya leendő vételárával kapcsolatban egyelőre nincs konkrétum.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés