Kompakt Radeon RX 6600-as is van az ASRock portfóliójában

A gyártó belépőszintű termékcsaládja gyarapodott két kétslotos taggal, és az egyikük csak 179 mm hosszúra nőtt.

Az ASRock sem tétlenkedett Radeon RX 6600 ügyében, ugyanis rögtön két modellel indítja a vásárt, amelyek a Challenger termékcsalád felhozatalát szaporítják; bemutatkozik a Radeon RX 6600 Challenger D 8GB és az RX 6600 Challenger ITX 8GB. Az előbbi egy 269 mm hosszú, kétventilátoros hűtéssel dolgozó kártya, amelynek réz hővezető csövekkel ellátott blokkja jócskán túlnyúlik a Nichicon 12K Black kondenzátoroknak otthont adó nyomtatott áramköri lapján. Természetesen a hővezető padokkal kiegészített hátlapi merevítőlemez ugyancsak kipipálható, és még némi perforáció is található rajta, hogy a hő ne rekedjen meg alatta.

[+]

Ebből a fajta figyelemből az rövidebb, mindössze 179 mm hosszúságú ITX verzió szintén részesült, ám mivel a kisebb modellnél a bordázat véget ér a nyomtatott áramköri lap pereménél, a burkolati elem szélére került öt légrést a hűtés hatásfokának javítása érdekében.

[+]

Mindkét újdonság támogatja a félpasszív üzemet, tehát alacsony terhelésen a légkavarók mozdulatlanok maradnak, tényleges csendet csempészve ezzel hétköznapjainkba. A páros közös jellemzője még  – az egyetlen nyolctűs PCI Express tápcsatlakozón kívül  – a GPU Game, illetve Boost frekvenciái, amik megegyeznek az AMD által lefektetett, 2044 és 2491 MHz-es referenciaértékekkel, de ez a GDDR6-os memóriák 14 GHz-es effektív órajelére ugyanúgy igaz.

[+]

Az I/O plate-ek tartalmának kapcsán már akad egy kis eltérés, hiszen míg a Chellenger D a sztenderd három DSC-s DisplayPort 1.4a és egy HDMI 2.1 csatolójú felállást prezentálja, addig kisebbik rokona a két DisplayPort 1.4a, egy HDMI 2.1 és egy HDMI 2.0 elosztás mellett tette le a voksát. A vezérlők dobozán terpeszkedő árcédulán szereplő összegekről szokás szerint nem szól a fáma.

Előzmények

Hirdetés