Hirdetés

Apró ráncfelvarrást kapott a MacBook Air és Pro

Almáék a kisebb hardveres változtatásokkal párhuzamosan néhány modellt ki is vontak a forgalomból.

A tavalyi év végén, hosszú idő után frissítette az Apple legnépszerűbb notebookját, a MacBook Airt. A némileg modernizált megjelenés mellett erősebb hardvert és Retina kijelzőt is kapott, utóbbi esetében azonban egy kis hiányérzetünk lehetett, hiszen a MacBook Pro sorozatba már átszivárgott az iPad-ekből ismerős True Tone technológia (amely a környezeti fényviszonyok függvényében állítgatja a színhőmérsékletet) az Airből kimaradt.


[+]

Most azonban szép csendben frissítette a gyártó a légies számítógépet, az újdonságok listája pedig pont ezt az elemet tartalmazza, így már a legolcsóbb Apple notebookban is élvezhetjük a fentebb említett fejlesztést. A legolcsóbb jelző ráadásul most fokozottan igaz, hiszen almás mércével mérve igen nagy árcsökkenést kapott a gép, az eddigi 474 900 forint helyett 429 900 forintért kaphatjuk meg az alapverziót.


[+]

Az új Air mellett kicsit értelmetlennek tűnt piacon tartani a 12 hüvelykes MacBookot, erre valószínűleg az Apple is rájött, a hivatalos weboldalról ugyanis a még nem Retina kijelzős Airrel együtt ez a modell is eltűnt, ezért aki mindenképp magáénak szeretné tudni az említett gépeket, jobb ha siet, amíg még talál néhány megmaradt darabot.


[+]

Az eddig csak Touch Bar nélküli 13 hüvelykes MacBook Próként emlegetett legolcsóbb MacBook Pro árában szintén változás történt, de sajnos felfelé, 499 900 forint helyett már 509 900 forintért vesztegetik, cserébe viszont elfelejthetjük a Touch Bar nélküli jelzőt, mostantól ugyanis a széria összes tagjában megtaláljuk a billentyűzet feletti OLED érintősávot. Emellett a belépőszintre szánt modell specifikációi is kaptak egy kis vérfrissítést, a motorháztető alatt már egy négymagos, 8. generációs Intel Core i5 processzor teljesít szolgálatot az Intel Iris Plus Graphics 645-os IGP-vel kiegészítve. Az újdonságok már rendelhető státuszban vannak, a gyártó webáruháza szerint fizetés után egy napon belül kézhez kapjuk a friss portékát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés